Maanantai 23.7.2018 Nimipäivät: Oili ja Olga
VIIKON KYSYMYS
UUTISET
BLOGIT

Kiuruvesi-lehden blogistit jakavat elämänsä kohokohdat sekä ei niin mahtavat kokemuksensa.
FACEBOOK
INSTAGRAM
@kiuruvesilehti

Aatteellisuus tärkeämpää kuin ihmisten tarpeet

LIIKENNEPALVELULAKI on taas huonona esimerkkinä heikosta valmistelusta eduskunnassa porvarihallituksen aikaan. Saadaan aikaan kaaos, kun ei paneuduta asioihin kansalaisen näkövinkkelistä, vaan mietitään, miten omat sidosryhmät hyötyisivät.

TAKSIKAAOS on erittäin ikävä asia, joka vaikuttaa jo nyt potilaiden terveyteen, saati elokuussa, kun Kysin ja muiden sairaaloiden kesäkatkot loppuvat.

TÄTÄKIN enemmän huolettaa sote-uudistus tai oikeammin maakuntauudistus, johon liittyy valinnanvapaus, jossa ylikansalliset suuryritykset rosvoavat Suomen terveydenhoidon rahat. Eduskuntahan ei ole kahdeksaan vuoteen käsitellyt päivääkään sitä, miten Suomessa olisi järkevintä toteuttaa terveys- ja sosiaalipalvelut tulevaisuudessa. Ovathan Suomen sote-palvelut jo nyt länsimaista edullisimmat ja vaikuttavimmat. Tällä vaalikaudella on vain uhkailtu – hallinnon kolmas porras on saatava  sekä maakuntavaltuusto. Kylkiäisinä valinnanvapaus rikkaille suomalaisille köyhien alueiden kustannuksella. Uudistus nimittäin huonontaa lääkäripalveluiden saamista ajallisesti ja mitenkäs käy jatkohoitoon pääsyn? Tuleeko lähetteitä julkiseen erikoissairaanhoitoon vai pitääkö mennä firman sairaalaan maksaen extraa? Lennetään presidentin luo erokirje kainalossa, jos ei suostuta. Päivääkään ei mietitty, miten ja mitä terveys- ja sosiaalipalveluja muutetaan, ainoa ajatus vain että rahoitusta supistetaan. Tämä malli rankaisee pienituloisimpia kansalaisia.

EDELLISELLÄ vaalikaudella ei mietitty sen enempää kansalaisten tarpeita, johtoajatuksena vain kuntien pakkoliitokset. Suorastaan käsittämätöntä on nyt hallituspuolueiden edustajien jarrutus valiokunnissa. Valiokunnat haluaisivat ensimmäistä kertaa kuulla alan asiantuntijoita. Miten käykään? Hallituksen edustajat valittavat puhemiesneuvostolle ja kun sieltä ei tule vastakaikua, kantelevat sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtajasta, että valiokunta haluaa kuulla asiantuntijoita. Tämä vain pitkittää faktatiedon saantia ja päätöksentekoa. Ihmetyttää hallituspuolueiden kannattajien fanaattisuus. Juttusilleni tuli eräs eläkeläinen, joka saa 800 euroa eläkettä kuussa. Hän oli sitä mieltä, että 33 prosentin korotus asiakasmaksuihin sairaille on hyvä asia ja maksaa sen ilolla. Samaan aikaan hän on iloinen siitä, että verotusta on kevennetty ja varsinkin kun kevennys rahallisesti kohdistuu suurituloisiin.

ITSE olen sitä mieltä, ettei potilasmaksuja olisi pitänyt korottaa 33 %, vaan kattaa se vaikka suurituloisten verotusta kiristämällä, sillä mitä pienemmät tulot, sitä enemmän tasavero ja asiakasmaksut rasittavat ihmistä. Nyt näyttääkin olevan tärkeämpäää aatteellisuus kuin ihmisten tarpeet. Tätäkö se on tämä uusalkiolaisuus ja mielikuvapolitikointi?

RAUNO PIKKARAINEN
vasemmistoliiton
valtuutettu


Jätä oma kirjoitus Postia -palstalle


Nimi*
Nimimerkki*
E-mail
Viesti*   Vinkki: Kirjoita teksti valmiiksi esimerkiksi Wordiin ja kopioi se sitten tähän.

Juttuun liittyvät mahdolliset kuvat voi lähettää sähköpostilla toimitus(miukumauku)kiuruvesilehti.fi

*) Pakollinen tieto