Torstai 19.4.2018 Nimipäivät: Päivi, Pilvi, Bernhard ja Bernt
VIIKON KYSYMYS
UUTISET
BLOGIT

Kiuruvesi-lehden blogistit jakavat elämänsä kohokohdat sekä ei niin mahtavat kokemuksensa.
FACEBOOK
INSTAGRAM
@kiuruvesilehti

Mitä jos yrittäjät
menisivät lakkoon?

KEVÄT on ollut hyvin tapahtumarikas ja uusien suuntausten luotsaama. Savon Yrittäjien uuden strategian myötä myös paikallisryhdistysten tavoitteet tulevat paremmin esille. Paikallisyhdistysten hallitukset kokoontuvat nyt säännöllisesti ideoimaan ja saamaan uutta intoa toimintaan. Ei pidä unohtaa yrittäjien yhteistä voimavaraa.

KIURUVEDEN kaupungin uusi strategia on valmistunut, saimme olla asiantuntijoina mukana strategian valmisteluissa. Kuitenkaan yrittäjien ja elinkeinopoliittinen näkemys eivät tule esille strategiassa siinä määrin kuin sen tulee näkyä, koska maakuntauudistuksen myötä kunnan painopiste muuttuu yhä enemmin elinkeinon kehittämiseen. Strategiassa tulee olla selkeä tavoite, se ohjaa koko kuntamme ajattelua, sillä strategia on työkalu, millä keinoilla pääsemme nyt visiona olevaan: ” Elämäniloa Luomu–Suomen pääkaupungissa”. Tämä on enemminkin lausahdus, ei niinkään visio. Visio ei ole se, miten siihen päästään, vaan se, millä se mitataan. Strategiassa tulee näkyä perusinfra ja tiedostaa se tosi seikka, että kunta on isojen ja pienyritysten varassa, jotta saadaan tuloveroja ja työpaikkoja, millä rahoitetaan kuntalaisten hyvinvointia, viihtyvyyttä ja julkisia virkoja. Strategiassa tulee huomioida voimakkaammin nämä seikat eikä vain yhtenä pienenä osa-alueena.

OLEMME maatalousyrittäjyyden kanssa samoilla linjoilla ja tulevaisuudessa vieläkin nivoutuneempina yhteiseen tavoitteeseen. Yhteistyön merkitys eri alojen kanssa kasvaa entisestään. Metalliteollisuus on voimakkaasti kasvava ja merkittävä ala Kiuruvedellä.
Yrittäjien tahtotila on luoda Kiuruvedestä hyvä paikka asua ja yrittää. Haluamme olla yhdessä miettimässä, mitä tuleva strategia on ja miten se saadaan elinkeinon osalta toimivaksi ja hyväksi kokonaisuudeksi. Yhteinen tilaisuus yrittäjien kanssa on nyt hyvä järjestää. Kiuruveden Yrittäjät tuovat ammatillista, professionaalista, näkemystä elinkeinopoliittiseen toteutukseen ja sen kehittämiseen.

ON ollut surullista lukea, miten SDP on hyökännyt yrittäjyyttä vastaan. Muutaman erityistapauksen, ison yrityksen, varjolla ei huomioida niitä 20 000 muuta PK- yrittäjää, jotka toimivat alle toimeentulorajan. SDP:n mallilla vaarannetaan jo ennestään yrittäjyyden mahdollistamista ja sen jatkumoa sekä syvennetään eriarvoisuutta. SDP poistaisi listaamattomien yritysten osinkoverohuojennuksen, yrittäjävähennyksen sekä kiristäisi ansio- ja pääomaveroja ja veisi metsävähennyksen. Hyvin monella yrittäjillä ei ole omaa pääomaa tarpeeksi omaan elämiseen, eikä ole varaa kerryttää omaa eläkettäkään. Loma pitää maksaa omasta henkilökohtaisesta pussista, sitä ei yritys maksa. Usein ei ole mahdollisuutta nostaa itselle palkkaa moneen kuukauteen.  Sairauslomalle ei jäädä ennen kuin on jo liian myöhäistä. Näitäkin asioita on hyvä nostaa esille, kun puhutaan yrittäjien olevan omien etujensa ajajia. Mitä jos yrittäjät menisivät lakkoon? Yrittäjälle hyvä ja innovatiivinen työntekijä on myös hyvän yrityksen menestymisen tae. Yrittäjät arvostavat työntekijöitään.

TOIVOTAN kaikille hyvää ja aurinkoista kevättä ja muistakaa pitää huolta itsestänne!

TARJA ARBELIUS
Kiuruveden yrittäjien
puheenjohtaja


Jätä oma kirjoitus Postia -palstalle


Nimi*
Nimimerkki*
E-mail
Viesti*   Vinkki: Kirjoita teksti valmiiksi esimerkiksi Wordiin ja kopioi se sitten tähän.

Juttuun liittyvät mahdolliset kuvat voi lähettää sähköpostilla toimitus(miukumauku)kiuruvesilehti.fi

*) Pakollinen tieto