Tiistai 23.10.2018 Nimipäivät: Severi, Severin ja Sören
VIIKON KYSYMYS
UUTISET
BLOGIT

Kiuruvesi-lehden blogistit jakavat elämänsä kohokohdat sekä ei niin mahtavat kokemuksensa.
FACEBOOK
INSTAGRAM
@kiuruvesilehti

VUH VUH!

KALLION asemakaavan muutos on tulossa valtuuston käsittelyyn, ja kaavoittaja Mirja Nuutinen kävi esittelemässä hallituksessa uutta asemakaavaa. Yhtenä osana aluekaavamuutosta on ohjeellisena koirapuisto, mikä on ilouutinen monelle kiuruvetiselle koiraharrastajalle. Koirapuistosta on tehty vuosien mittaan useita aloitteita, joista viimeisimmän teki Kiuruveden nuorisovaltuusto vuonna 2017.   

  Ympäristöinsinööri Ari Ruotsalaisen mukaan homma on aiemmin hyytynyt siihen, ettei sitoutumista alueen rakentamiseen tai hoitamiseen ole löytynyt.

VIIME talvena teknisessä palvelukeskuksessa ryhdyttiin tuumasta toimeen: kaavan suunnitteluvaiheessa rakennettavuusselvityksen yhteydessä laadittiin koirapuiston yleissuunnitelma.
  Nykyisessä asemakaavassa alue on osittain tonttimaata ja osittain puistoaluetta. Maapohjan pehmeyden vuoksi alueelle ei suositellakaan raskasta rakentamista, joten alue on koirapuistolle mitä parhain. Alue kuuluu Kiuruveden seurakunnalle, ja seurakunta onkin näyttänyt vihreää valoa tontin käyttötarkoituksen muutokselle.
  Lisäksi kaavaluonnoksen yleisötilaisuudessa esitettiin selvä mielipide: koirapuistohanke on hyvä, koska alue siistiytyy ja kohentuu. Samoin nuorisovaltuusto pitää sijaintia onnistuneena, koska se on rauhallisella, mutta keskeisellä paikalla.

JO nuorisovaltuuston aloitteen luovuttamistilaisuudessa nousi esille, että kaupunki kaipaisi kaverikseen yhdistyksen, joka voisi viedä koirapuistohanketta eteenpäin. Yhdistyksen voisi perustaa jopa tätä hanketta varten. Kunta ei voi saada tällaisiin hankerahoitusta, vaan yhdistyksen pitäisi olla hakija.
  Ylä-Savon Veturin asiantuntijan mukaan Kiuruveden koirapuisto voisi saada jopa 70 prosentin rahoituksen. Lienee ymmärrettävää, ettei kaupungin budjetissa ole mahdollisuuksia koirapuiston varsinaiseen rakentamiseen, vaan kaupungin roolina on enemmän suunnitella, valvoa ja vastata mahdollisesti muun julkisen rahoituksen ulkopuolelle jäävästä osuudesta. Ja jos hankerahaa on saatavilla, se kannattaa hyödyntää.
  Ruotsalaisen mukaan paras toteuttamisvuosi olisi 2020, koska aikataulutukseen liittyy kadunrakennuskohteiden toteutusjärjestys, sillä koirapuiston pysäköinti- ja huoltoalueella tarvittavat kiviainekset on tarkoitus kierrättää viereiseltä Ahonpääntien perusparannustyömaalta.

KUNTAPÄÄTÖKSENTEOSSA ollaan menossa siihen suuntaan, että kuntalaisten konkreettiset vaikutusmahdollisuudet kasvavat. Aloite koirapuistosta on tästä mitä mainioin esimerkki: mukana on niin nuorisovaltuusto, seurakunta kuin kaupunkikin – kuntalaisia kaikki. Nyt olisi viimeisen ponnistuksen paikka, jotta pääsisimme varsinaiseen rakentamiseen ja saisimme karvakaverit kirmailemaan koirapuistoon.

MIRA KOKKONEN
Kiuruveden kaupunginhallituksen
puheenjohtaja (kesk.)


Jätä oma kirjoitus Postia -palstalle


Nimi*
Nimimerkki*
E-mail
Viesti*   Vinkki: Kirjoita teksti valmiiksi esimerkiksi Wordiin ja kopioi se sitten tähän.

Juttuun liittyvät mahdolliset kuvat voi lähettää sähköpostilla toimitus(miukumauku)kiuruvesilehti.fi

*) Pakollinen tieto