Maanantai 21.1.2019 Nimipäivät: Aune, Oona, Auni, Agnes ja Agneta
VIIKON KYSYMYS
UUTISET
BLOGIT

Kiuruvesi-lehden blogistit jakavat elämänsä kohokohdat sekä ei niin mahtavat kokemuksensa.
FACEBOOK
INSTAGRAM
@kiuruvesilehti

Paljakan siioninvirsiseurat on suuri ponnistus Hautakylän ja Rapakkojoen kyläläisille

06.07.2011 Tiina Kilvensalmi

HYVÄLLÄ yhteishengellä rakennettiin kahdeksannet  Paljakan Siioninvirsiseurat Rapakkojoelle Paljakan vuorelle. Paljakan mahtavat puitteet tekivät mitä kauneimman ympäristön seuroille ja itse ihmiset loivat sen tunnelman mikä seuroissa oli.
Yhteisöllisyys näkyi ulospäin, kun kyläläiset ja seuravieraat rakensivat yhteisvoimin sunnuntai-iltana Paljakan siioninvirsiseurat.
Kyläläiset leipoivat seurojen pullat, kahvit kerjättiin keskustan liikkeistä ja yhdessä suunniteltiin kuinka seurat toteutetaan.
Seuravieraat kantoivat penkkien pukit vuoren huipulle ja pois lähtiessään jokaiselle halukkaalle lähti penkin pukki takaisin alas.
- Paljakanseuroissa on hyvä yhteishenki. Vieraat, jotka tulevat muualta osallistuvat seurojen tekemiseen. Ihmiset tietää jo kantaa tavaraa mukanaan alas. Kiitollisilla mielillä lähdetään suunnittelemaan ensi vuoden seuroja, talkoolainen Elli Kuonanoja kertoo.
Paljakan seurat ovat Hautakylän ja Rapakkojoen kyläläisille suuri vuosittainen ponnistus. Ennen yhteistä toimintaa oli enemmän, mutta vuosien varrella toiminta kylillä on hiljentynyt. Naapuriin ei enää joudeta kylään, kun ihmisten työtaakka on kasvanut ja tilallisten tilakoot suurentuneet.

 


Takaisin

Ei kommentteja.

Jätä kommentti

Nimi
Email
Kommentti
Varmistus:
päivitä kuva klikkamalla