Lauantai 23.3.2019 Nimipäivät: Akseli ja Axel
VIIKON KYSYMYS
UUTISET
BLOGIT

Kiuruvesi-lehden blogistit jakavat elämänsä kohokohdat sekä ei niin mahtavat kokemuksensa.
VIERASKYNÄ
FACEBOOK
INSTAGRAM
@kiuruvesilehti

Uusi grillikatos Virranrantaan

02.08.2011 Jaana Selander

LC-KIURUVESI on puuhannut grillikatoksen Virranrannan vanhustyökeskukseen. Grillikatos sijaitsee päärakennuksen lähellä, joten sinne kulkeminen on vaivatonta myös pyörätuolilla. Grillikatoksen on suunnitellut arkkitehti Mirja Nuutinen.
Idea grillikatokseta lähti Virranrannan kuntohoitaja Marjaana Rantalasta.
- Vanha grillikatos oli aivan liian kaukana päärakennuksesta ja se oli epäkäytännöllinen. Istumapaikoja ei ollut ja se sijaitsee yleisellä kulkuväylällä, erittelee Rantala.
Rantala puhui asiasta Torinsivun vapaaehtoistyöntekijä Leena Svärdille, joka puolestaan laittoi tuulemaan ja otti yhteyttä kunnallisneuvos Esko Rautioon, joka puolestaan vei asian leijonajärjestölle sekä vanhusneuvostoon.
Rautio keräsi hanketta varten rahaa yrityksiltä ja yhteisöiltä. Keräyksen rahallinen tuotto oli 16 800 euroa, työ- ja tarvikelahjoitukset 2 300 euroa.
Kaupunki teki perustustyöt. Talkoovastaavana toimi Pentti Piippo. Talkoolaisia oli paikalla 5-10 päviittäin toukokuun puolesta välistä lähtien.
Grillikatoksen kustannukset olivat työ- ja tarvikelahjoituksineen 19 800 euroa, minkä lisäksi kaupungin perustustyöt maksoivat noin 10 000 euroa. Talkootyötä tehtiin 35 talkoolaisen voimin 800 talkootyötuntia.

VIRRANRANNAN asukkaat Kaisa Pietikäinen ja  Aino Tikkanen ovat tyytyväisiä grillikatokseen.
- Hienoa, että tällainen paikka on vanhuksille suotu. Ne ovat viisaita miehiä, jotka ovat tämän aikaansaaneet, kiittelee Pietikäinen.
 

 


Takaisin

Ei kommentteja.

Jätä kommentti

Nimi
Email
Kommentti
Varmistus:
päivitä kuva klikkamalla