Lauantai 23.3.2019 Nimipäivät: Akseli ja Axel
VIIKON KYSYMYS
UUTISET
BLOGIT

Kiuruvesi-lehden blogistit jakavat elämänsä kohokohdat sekä ei niin mahtavat kokemuksensa.
VIERASKYNÄ
FACEBOOK
INSTAGRAM
@kiuruvesilehti

USA:n kriisillä vaikutuksia myös Kiuruvedelle

02.08.2011 Jaana Selander

USA:n keskushallinnon päätös nostaa lainakattoa noin 2 400 miljardilla dollarilla vaikuttaa kansainvälisen talouden kehittymiseen Kiuruveden Osuuspankin toimitusjohtaja Timo Niskasen mukaan myönteisesti, sillä pahin kriisi tuli estetyksi.
Niskanen muistuttaa, ettei USA:n velkaantumista ole vielä ratkaistu, mutta aikalisä ja kaavaillut säästötoimet riittänevät rauhoittamaan markkinoita.
 - Joka tapauksessa USA:n valtion velka on huikea, lähes 14 300 miljardia dollaria. Suhteessa jättitalouden bruttokansantuotteeseen lähestytään 100 prosenttia. Lisäksi USA:n kotitaloudet ovat velkaisia.
  - USA on maailman suurin kansantalous ja liittovaltion ajautuminen kassakriisiin olisi aiheuttanut rahoitusmarkkinoilla suurta epävarmuutta. Kriisi olisi  tyssännyt maailman talouden kasvun ja olisi heijastunut vientiteollisuuden kysynnän heikkenemisen kautta väistämättä Suomen, Ylä-Savon ja Kiuruveden talouteen.
 Niskanen toivoo, että rahoittajien luottamus USA:n velanhoitokykyyn on riittävä, että epävarmuus kansainvälisillä rahoitusmarkkinoilla ei enää kasvaisi, vaan tilanne rauhoittuisi.
 

 


Takaisin

Ei kommentteja.

Jätä kommentti

Nimi
Email
Kommentti
Varmistus:
päivitä kuva klikkamalla