Perjantai 14.12.2018 Nimipäivät: Jouko ja Ove
VIIKON KYSYMYS
UUTISET
BLOGIT

Kiuruvesi-lehden blogistit jakavat elämänsä kohokohdat sekä ei niin mahtavat kokemuksensa.
FACEBOOK
INSTAGRAM
@kiuruvesilehti

Luovien alojen yhteisö aloitti Väreessä

27.09.2011 Jaana Selander

SAAT sen, mistä luovut. Kirjailija Tommy Helsstenin ajatus on toteutunut vanhassa kirjastossa nappiin kansalaisopiston rehtori Leena Penttisen mukaan. Kulttuuritoimijat, kansalaisopisto mukaan lukien, olivat odottaneet tiloja pitkään, myös uudelta kulttuuritalolta, mutta niitä ei saatu.
- Sitten asiat lähtivät rullamaan ja nyt ollaan tässä, iloitsi Penttinen Väreen avajaisissa perjantaina vanhassa kirjastossa.
Vanha kirjasto vyötettiin luovien alojen yhteisöksi kevään ja kesän aikana kaupungin myötävaikutuksella. Vanhan kirjaston interiööriä fiksailtiin monen toimijan käyttöön väliseiniä rakentamalla. 
Väreessä toimivat Kiuruveden kameraseura, Kiuruveden luonnonsuojelijat, maalaiskaupunginteatteri, kansalaisopisto ja taidehuoltamo Lenn-Art.
Luovien alojen tilasta järjestettiin nimikilpailu ja ykköseksi valikoitui Väre - entisen elokuvateatterin mukaan. Nimiehdotuksia tuli viitisenkymmentä.

LENN-ARTIN takana on taitelijapariskunta Leena Tikkanen ja Jukka Mulari. Pariskunta oli ideoimassa ja ajamassa eteenpäin luovien alojen keskusta. Pariskunta on vetänyt Taidesavotta-hanketta, jonka tavoitteena oli saattaa luovat toimijat yhteen, syntyi luovien alojen yhteisö.
Tikkasen mukaan Väreen tilassa on mahdollisuus pitää monenlaisia taidenäyttelyitä. Tällä hetkellä seinillä on Leena Tikkasen töitä.
- Tänne mahtuu paljon töitä esille, sillä neliöitä on 90. Myös kulttuuritilaisuuksiin tämä paikka sopii mainiosti, Tikkanen visioi.

 


Takaisin

Ei kommentteja.

Jätä kommentti

Nimi
Email
Kommentti
Varmistus:
päivitä kuva klikkamalla