Sunnuntai 16.12.2018 Nimipäivät: Auli, Aulikki, Aada, Ada ja Adele
VIIKON KYSYMYS
UUTISET
BLOGIT

Kiuruvesi-lehden blogistit jakavat elämänsä kohokohdat sekä ei niin mahtavat kokemuksensa.
FACEBOOK
INSTAGRAM
@kiuruvesilehti

Kunnes kuolema erottaa

16.11.2011 Jaana Selander

TÄMÄ on sinetti liitollemme, sanoo Tuula Nykänen vihkimisen jälkeen seurakunnan takkahuoneessa perjantai-iltana. Samaa mieltä on tuore aviopuoliso Lasse Vuorenvirta. Suhteelle haluttiin kirkollinen siunaus ja nimenomaan 11.11.2011, koska päivämäärä on helppo jälkikäteen muistaa. Saman päivän aikana Kiuruveden seurakunnassa vihittiin kuusi paria avioliittoon.Seurakunta tarjosi tuoreille pareille ja heidän läheisilleen vihkimisen päätteeksi kahvit vanhassa pappilassa. Pastori Mirita Häyrysen mukaan seurakunnan ideana oli tarjota pareille mahdollisuus kirkolliseen avioliittoon siunaamiseen vaivattomasti ilman hössötystä ja helposti muistettavana päivänä.
Vuorenvirtojen vihkimistä oli todistamassa vain pieni joukko sukulaisia: Lassen sisko miehineen ja Tuulan sisko.
- Halusimme tehdä häistä mahdollisimman pienet myös rajaamalla vierasjoukon minimiin. Vihkiminen tulee läheisillemme yllätyksenä, pariskunta selittää.
Seremonian jälkeen he olivat varanneet juhlaillallisen Iltalypsystä. Häämatkalle lähdetään sitten joskus, kun Tuulan työt maataloustoimiston toimistoagrologina antavat myöten.

TUULA ja Lasse ovat molemmat leskiä. Tuulan mies kuoli vuonna 2007, Lassen vaimo vuonna 2005. Tuula ja Lasse kohtasivat toisensa Suomi 24-foorumin Treffeillä parisen vuotta sitten. Oikeastaan oli ihme, että hän löysivät toisensa Treffi-palstoilta, sillä Lasse haki seuraa ensisijassa pääkaupunkiseudulta ja Tuula Pohjois-Suomesta. Tuula kuitenkin viehättyi kaunista ja oikeakielistä suomea kirjoittavaan mieheen ja Lasse aikuiseen naiseen.
Kahden varttuneen ihmisen rakkaus on arkista kumppanuutta.
Vuorenvirtojen lähtökohta on olla yhdessä elämän loppuun saakka. Kuolemaan saakka, kuten  vihkikaavassa ilmaistaan.
- Meidän hengelliset ja henkiset arvot ovat samalaiset. Ei ole mitään syytä erota, ellei puoliso ole pahasti alkoholisoitunut tai väkivaltainen. Eron syy ei voi olla se. ettei enää huvita elää yhdessä.

 


Takaisin

Ei kommentteja.

Jätä kommentti

Nimi
Email
Kommentti
Varmistus:
päivitä kuva klikkamalla