Sunnuntai 18.3.2018 Nimipäivät: Eetu ja Edvard
VIIKON KYSYMYS
UUTISET
BLOGIT

Kiuruvesi-lehden blogistit jakavat elämänsä kohokohdat sekä ei niin mahtavat kokemuksensa.
FACEBOOK

Matalan kynnyksen talo

22.11.2011 Anu Laitinen

YKSINÄISYYS sekä syrjäytyminen on usein pitkäaikaista masennusta sairastavan  elämässä seuraus sairaudesta. Tähän apua tarjoaa Kiuruveden Varapäre Ry:n päiväkeskus Leppäkerttu.
Kiuruveden kaupunki tarjoaa Leppäkertulle tilat Koulukkaantie 3:ssa. Toimintaa on arkipäivisin. Toiminnan tavoitteena on lisätä kuntoutujien fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia. Toiminta tukee kuntoutujan mahdollisuutta selviytyä kotona itsenäisemmin. Päiväkeskuksen vs. toiminnanjohtajana toimii Marja Pennanen ja toiminnanohjaajana Terttu Mertala-Korhonen.
- Viikko-ohjelmaamme kuuluvat erilaiset aktiivisuutta ja kädentaitoja edistäviä ryhmät. Meillä on myös liikuntaa sekä erilaisia keskusteluryhmiä. Arkipäivisin täällä on tarjolla lounas omakustannehintaan, kertoo Mertala-Korhonen.
- Täällä emme tee mitään diagnooseja, vaan henkilö saa halutessaan itse kertoa. Tarjoamme keskustelujen kautta vertaistukea sekä omakuvan eheytymistä toiminnan kautta, Pennanen selventää.

Kiuruveden Varapäre Ry:n hallituksen puheenjohtaja Niilo Pietikäinen toivoo, että esimerkiksi masennukseen sairastunut löytäisi Leppäkerttuun, ennen kuin sairaus syvenee.
- Olemme halunneet tehdä tästä matalan kynnyksen talon. Tänne on helppo tulla ja täällä on aina keskusteluseuraa.
- Tiedän kyllä, että ensimmäisellä kerralla tulijalle kynnys voi tuntua korkealta, Pietikäinen jatkaa.
 

 


Takaisin

Ei kommentteja.

Jätä kommentti

Nimi
Email
Kommentti
Varmistus:
päivitä kuva klikkamalla