Perjantai 14.12.2018 Nimipäivät: Jouko ja Ove
VIIKON KYSYMYS
UUTISET
BLOGIT

Kiuruvesi-lehden blogistit jakavat elämänsä kohokohdat sekä ei niin mahtavat kokemuksensa.
FACEBOOK
INSTAGRAM
@kiuruvesilehti

Matalan kynnyksen talo

22.11.2011 Anu Laitinen

YKSINÄISYYS sekä syrjäytyminen on usein pitkäaikaista masennusta sairastavan  elämässä seuraus sairaudesta. Tähän apua tarjoaa Kiuruveden Varapäre Ry:n päiväkeskus Leppäkerttu.
Kiuruveden kaupunki tarjoaa Leppäkertulle tilat Koulukkaantie 3:ssa. Toimintaa on arkipäivisin. Toiminnan tavoitteena on lisätä kuntoutujien fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia. Toiminta tukee kuntoutujan mahdollisuutta selviytyä kotona itsenäisemmin. Päiväkeskuksen vs. toiminnanjohtajana toimii Marja Pennanen ja toiminnanohjaajana Terttu Mertala-Korhonen.
- Viikko-ohjelmaamme kuuluvat erilaiset aktiivisuutta ja kädentaitoja edistäviä ryhmät. Meillä on myös liikuntaa sekä erilaisia keskusteluryhmiä. Arkipäivisin täällä on tarjolla lounas omakustannehintaan, kertoo Mertala-Korhonen.
- Täällä emme tee mitään diagnooseja, vaan henkilö saa halutessaan itse kertoa. Tarjoamme keskustelujen kautta vertaistukea sekä omakuvan eheytymistä toiminnan kautta, Pennanen selventää.

Kiuruveden Varapäre Ry:n hallituksen puheenjohtaja Niilo Pietikäinen toivoo, että esimerkiksi masennukseen sairastunut löytäisi Leppäkerttuun, ennen kuin sairaus syvenee.
- Olemme halunneet tehdä tästä matalan kynnyksen talon. Tänne on helppo tulla ja täällä on aina keskusteluseuraa.
- Tiedän kyllä, että ensimmäisellä kerralla tulijalle kynnys voi tuntua korkealta, Pietikäinen jatkaa.
 

 


Takaisin

Ei kommentteja.

Jätä kommentti

Nimi
Email
Kommentti
Varmistus:
päivitä kuva klikkamalla