Sunnuntai 21.1.2018 Nimipäivät: Aune, Oona, Auni, Agnes ja Agneta
VIIKON KYSYMYS
UUTISET
BLOGIT

Kiuruvesi-lehden blogistit jakavat elämänsä kohokohdat sekä ei niin mahtavat kokemuksensa.
FACEBOOK

Kesäteatteri rakenteille

07.12.2011 Jaana Selander

SEITSEMISEN vuotta suunniteltu ja haaveiltu kesäteatterihanke nytkähti kertaheitolla eteenpäin viime viikolla, kun Maalaiskaupunginteatteri sai kesäteatterihankkeelle myönteiset rahoituspäätökset Eurooppa investoi maaseutualueeseen -rahastosta,  Ylä-Savon Veturilta ja kaupungilta.
 Näillä näkymin kesäteatterin rakentaminen Virranniemeen käynnistyy keväällä 2012 ja teatteri valmistuu ensi kesän Iskelmäviikolle.
Ensimmäinen esitys nähdään heinäkuussa. Sen ohjaa kiuruvetisjuurinen näyttelijä-ohjaaja Ismo Apell Maalaiskaupunginteatterille.
Apell, samoin kuin teatteriyhdistyksen puheenjohtaja Seija Suhonen,  olivat perjantaina iloisia hankkeen etenemisestä, kun kesäteatterin piirustuksiaesiteltiin kaupungintalolla.
- Tätä on rakennettu pitkään ja hartaasti, kuvaili Apell tunnelmiaan. Hän kävi ensimmäisen kerran katsomassa teatterille paikkaa Virranniemestä vuonna 2004 muutettuaan Kiuruvedelle.

VIRRANNIEMEEN nousee siis noin 450-paikkainen, katettu katsomo. Rakennelman on suunnitellut arkkitehti Pirkko Myllynen. Kustannus 160 000 euroa, josta EU-rahaa 77 000 euroa, seuturahaa 19 000 euroa, kaupungilta 24 000, oma rahoitus 19 000 euroa (talkootyötä).

 


Takaisin

Ei kommentteja.

Jätä kommentti

Nimi
Email
Kommentti
Varmistus:
päivitä kuva klikkamalla