Maanantai 21.1.2019 Nimipäivät: Aune, Oona, Auni, Agnes ja Agneta
VIIKON KYSYMYS
UUTISET
BLOGIT

Kiuruvesi-lehden blogistit jakavat elämänsä kohokohdat sekä ei niin mahtavat kokemuksensa.
FACEBOOK
INSTAGRAM
@kiuruvesilehti

Kesäteatteri rakenteille

07.12.2011 Jaana Selander

SEITSEMISEN vuotta suunniteltu ja haaveiltu kesäteatterihanke nytkähti kertaheitolla eteenpäin viime viikolla, kun Maalaiskaupunginteatteri sai kesäteatterihankkeelle myönteiset rahoituspäätökset Eurooppa investoi maaseutualueeseen -rahastosta,  Ylä-Savon Veturilta ja kaupungilta.
 Näillä näkymin kesäteatterin rakentaminen Virranniemeen käynnistyy keväällä 2012 ja teatteri valmistuu ensi kesän Iskelmäviikolle.
Ensimmäinen esitys nähdään heinäkuussa. Sen ohjaa kiuruvetisjuurinen näyttelijä-ohjaaja Ismo Apell Maalaiskaupunginteatterille.
Apell, samoin kuin teatteriyhdistyksen puheenjohtaja Seija Suhonen,  olivat perjantaina iloisia hankkeen etenemisestä, kun kesäteatterin piirustuksiaesiteltiin kaupungintalolla.
- Tätä on rakennettu pitkään ja hartaasti, kuvaili Apell tunnelmiaan. Hän kävi ensimmäisen kerran katsomassa teatterille paikkaa Virranniemestä vuonna 2004 muutettuaan Kiuruvedelle.

VIRRANNIEMEEN nousee siis noin 450-paikkainen, katettu katsomo. Rakennelman on suunnitellut arkkitehti Pirkko Myllynen. Kustannus 160 000 euroa, josta EU-rahaa 77 000 euroa, seuturahaa 19 000 euroa, kaupungilta 24 000, oma rahoitus 19 000 euroa (talkootyötä).

 


Takaisin

Ei kommentteja.

Jätä kommentti

Nimi
Email
Kommentti
Varmistus:
päivitä kuva klikkamalla