Keskiviikko 23.1.2019 Nimipäivät: Eine, Eini, Enni, Ingegerd ja Ingela
VIIKON KYSYMYS
UUTISET
BLOGIT

Kiuruvesi-lehden blogistit jakavat elämänsä kohokohdat sekä ei niin mahtavat kokemuksensa.
FACEBOOK
INSTAGRAM
@kiuruvesilehti

Kirkkokuoro juhli 100-vuotistaivaltaan

14.12.2011 Jaana Selander

POHJOIS-SAVON vanhin kirkkokuoro, Kiuruveden kirkkokuoro, juhli näyttävästi 100-vuotistaivaltaan kirkossa sunnuntaina. Kuoroa ja kirkon 70-vuotisjuhlaa kokoontui juhlistamaan täysi kirkkosalillinen ihmisiä. Tilaisuudessa kuultiin kuoron esittämänä vanhoja perinteisiä kappaleita, mutta myös uutta ohjelmistoa.
 Juhlaan toi tervehdyksen kirkkomusiikkipiirin puheenjohtaja Hannu Raatikainen. Hän toivoi kirkkokuoroon mukaan nuoria laulajia. Raatikainen esitti, että jos kuoro- ja virsilauluun otettaisiin mukaan kaikki musiikkilajit, se voisi houkutella nuoria laulajia. Piirin teemana on tänä vuonna virret.
 Kirkkoherra Risto Pentikäinen oli samaa mieltä Raatikaisen kanssa siitä, että nuoria tulisi saada mukaan toimintaan. Myös virsilaulussa olisi kehittämisen sijaa. Lapsi- ja nuorisokuorotoimintaa voisi viritellä Kiuruvedellä eloon uudelleen.
Pentikäinen muistutti, että kirkkokuoro on juhlinut taivaltaan puolitoista vuotta ja aika on pitänyt sisällään parikymmentä tilaisuutta. Kun ohjelmistoa ryhdyttiin aikanaan suunnitelemaan, se tehtiin kahdelle kanttorille, mukana on ollut kuitenkin vain yksi kanttori Toni Timlin.
Pentikäinen nosti kirkkokuoron vetäjistä esille kanttori Eino Mustamon, jonka aikana laulajia oli peräti 200. Laulajia oli paljon, koska opettajat harjoittivat omia kuorojaan kyläkouluilla.

 


Takaisin

Ei kommentteja.

Jätä kommentti

Nimi
Email
Kommentti
Varmistus:
päivitä kuva klikkamalla