Keskiviikko 23.1.2019 Nimipäivät: Eine, Eini, Enni, Ingegerd ja Ingela
VIIKON KYSYMYS
UUTISET
BLOGIT

Kiuruvesi-lehden blogistit jakavat elämänsä kohokohdat sekä ei niin mahtavat kokemuksensa.
FACEBOOK
INSTAGRAM
@kiuruvesilehti

Kuudelle sudelle haetaan kaatolupaa

14.12.2011 Anu Laitinen

Kiuruvetiset hakevat kuuden suden kaatolupaa.  Aimo Hyvärinen, Antti Roivainen ja Erkki Partanen luovuttivat poikkeuslupahakemuksen  Pohjois-Savon riistapäällikkö Jouni Tanskaselle Tervastuli-tapahtumassa lauantaina.
Kiuruvetisten lupahakemus koskee aluetta Kiuruveden pohjoispuolella. Alue kattaa Kiuruveden lisäksi alueita Vieremältä sekä Pyhännältä.
- Alue rajautuu Luupuvedentiehen ja Pyhännäntiehen, Hyvärinen kertoo.
- Lisäselvityksiä varmasti joudumme antamaan, mutta kyllä meillä oletuksena on, että lupa kuuden suden kaatoon saadaan, hän jatkaa.
- Ihmisten pitäisi muistaa soittaa poliisille niistä havainnoista, joissa petoeläin tulee lähemmäs kuin 150 metriä pihasta, Turhalassa asuva Roivainen muistuttaa.
- Aion tutustua tähän anomukseen jo tänä iltana. Jos tarvitsen lisätieoja, niin olen teihin yhteydessä, Tanskanen lupasi kolmikolle.
Poikkeuslupahakemus ei ole Tanskasen mukaan aivan yksiselitteinen juttu, vaan sen käsittelyyn kuuluu suhteellisen paljon byrokratiaa. Hänen mukaansa poikkeuslupamenettely on hidas ja kankea.
- Jokainen tapaus tutkitaan omanaan. Päätös tehdään perusteellisen selvityksen pohjalta. Poikkeuslupahakemuksen lisäksi tarvitsen päätöstä varten Riistantutkimuslaitoksen tiedot laumojen liikkeistä kyseisellä alueella.

 


Takaisin

Ei kommentteja.

Jätä kommentti

Nimi
Email
Kommentti
Varmistus:
päivitä kuva klikkamalla