Tiistai 2.3.2021 Nimipäivät: Virve, Virva ja Fanny
VIIKON KYSYMYS
UUTISET
BLOGIT

Kiuruvesi-lehden blogistit jakavat elämänsä kohokohdat sekä ei niin mahtavat kokemuksensa.
VIERASKYNÄ
FACEBOOK
INSTAGRAM
@kiuruvesilehti

Maaseutuasiamies aloitti

10.01.2012 Jaana Selander

KIURUVEDEN, Pielaveden ja Keiteleen yhteinen maaseutuasiames Mari Tabell-Kinnunen aloitti työt viime viikon maanantaina. Maaseutuasiamiehen tehtävä on agrologi Tabell-Kinnuselle unelmien työpaikka, sillä siinä saa kehittää maataloutta ja maaseutua.
- Tässä virassa ei tarvitse hajoittaa itseään tuki- ja lupahallinnon puolelle kuten aikaisemmassa tehtävässäni Lapinlahti-Varpaisjärven maaseutusihteerinä. Saa keskittyä rauhassa miettimään uutta, Tabell-Kinnunen tuumaa.
Tabell-Kinnuselle kehittäminen ei tarkoita välttämättä uusien hankkeiden ideoimista, vaan ongelmien ratkaisua niin, että yrittäjillä menisi taloudellisesti ja henkisesti mahdollisimman hyvin.
- Joku kysyikin minulta, että mitä kehittämistä Kiuruvedellä enää on? Kehittäminen onkin monisäikeinen juttu, se on tason nostamista korkeammalle. Toki tiedostan, että joudun varmaan ottamaan turpiinikin joskus, sillä uusia asioita ei välttämättä heti hyväksytä.

TABELL-KINNUNEN mielestä Kiuruvesi, Pielavesi ja Keitele toimivat viisaasti perustaessaan erillisen viran maatalouden ja maaseudun kehittämiseen, eivätkä jättäneet näitä asioita muutoinkin jo kovin työllistetyn maaseutusihteerin tehtäväksi.
- Maaseutuasiamiehen  viralla kunnat viestittävät myös, että maaseutu ja maatalous sekä maatalouden verotulot ovat tärkeitä näille kunnille.
Kiuruven maataloudella on Tabell-Kinnusen mukaan pitkät perinteet ja kaupungin imago on tunnettu ja tunnustettu koko valtakunnan tasolla.
- Kiuruvesi tekee ja muut seuraavat perässä. Ja se näkyy Kiuruvedellä. Katsotaanpa mitä aluetta tahansa. Kehityksen etulinjassa toimiminen realisoituu tulokehityksessä, keskipinta-aloissa, pellonraivauksessa, naudan- ja maidontuotannossa, hehtaarimäärissä.
 

 


Takaisin

Ei kommentteja.

Jätä kommentti

Nimi
Email
Kommentti
Varmistus:
päivitä kuva klikkamalla