Tiistai 2.3.2021 Nimipäivät: Virve, Virva ja Fanny
VIIKON KYSYMYS
UUTISET
BLOGIT

Kiuruvesi-lehden blogistit jakavat elämänsä kohokohdat sekä ei niin mahtavat kokemuksensa.
VIERASKYNÄ
FACEBOOK
INSTAGRAM
@kiuruvesilehti

Maidossa on tulevaisuus

25.07.2012 Anu Laitinen

ON trendikästä tuottaa ruokaa toteaa Maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio. Hän vieraili Kiuruvedellä Iskelmäviikon avajaisissa.
- Kiuruvesi on suomen toiseksi suurin maidontuottaja. Täällä tuotetaan vuosittain noin 48 miljoonaa litraa. Kiuruvesi on myös lähiruoan ehdoton edelläkävijä Suomessa, sanoo Husu-Kallio avauspuheessaan.
Maidon- ja ruoan tuottaminen on Husu-Kallion mukaan erittäin tärkeässä asemassa tulevaisuutta ajatellen.
- Vaikka maatalous ja etenkin maitotilat ovat olleet suurten muutosten edessä, kannan edelleen huolta siitä, että täällä tuotetaan maitoa vielä 10 vuoden jälkeenkin.
Maitokiintiöiden poistuminen ei Husu-Kallion mielestä uhkaa Suomen maidontuotantoa, sillä usko maitoon on Suomessa vahva.
- Tehokkaasti toimivan maitoketjun ansiosta uskon suomalaisen maidontuotannon pärjäävän hyvin jatkossakin, vaikka kilpailu markkinoista kiristyykin.

Husu-Kallion mukaan maaseutuun suhtaudutaan paljon myönteisemmin kuin aiemmin. Maaseudun arvostus ruoka-aittana on kasvussa.
- Kun katsoo meidän maantieteelllistä muotoa, niin viljely ja maidontuottaminen sopii Suomelle kuin nenä päähän.  Uskon vahvasti, että maidossa on tulevaisuus.
Husu-Kallio peräänkuuluttaa valtion ja kuntien vastuuta huolehtia, että toimintaedellytykset säilyvät maaseudulla.
- Tietyt peruspalvelut on turvattava. Joitakin palveluja voi keskittää, mutta on huolehdittava, että maaseutu säilyy elinvoimaisena. Ei maitoa ja viljaa kaupunkien keskustoissakaan voida tuottaa, Husu-Kallio toteaa.

 


Takaisin

Ei kommentteja.

Jätä kommentti

Nimi
Email
Kommentti
Varmistus:
päivitä kuva klikkamalla