Tiistai 2.3.2021 Nimipäivät: Virve, Virva ja Fanny
VIIKON KYSYMYS
UUTISET
BLOGIT

Kiuruvesi-lehden blogistit jakavat elämänsä kohokohdat sekä ei niin mahtavat kokemuksensa.
VIERASKYNÄ
FACEBOOK
INSTAGRAM
@kiuruvesilehti

Kaupunki palkitsi yrittäjiä

08.08.2012 Tiina Kilvensalmi

 

Kaupunki palkitsi nuoria yrittäjiä viime torstaina torilla. Yrittäjät saivat kiitosta ja kunniaa uurastuksestaan, josta koko kaupunki hyötyy.
Keilahallin yrittäjät Sari Tossavainen ja Ilkka Nissinen olivat otettuja kaupungin osoittamasta huomiosta.

- Hyvällehän tämä tuntuu. Kauheasti on tehty töitä. Tämä on mukava osoitus siitä, että yritys on saatu pyörimään hyvin ja ollaan laitettu ihmisiä liikkeelle.
Yritys perustettiin kylän keskustaan kesällä 2011. Keilahalli on onnistunut tavoitteessaan hyvin. Nuoret ovat kiinnostuneet keilaamisesta ja keilahallin vetovoima yltää ympäryskuntiin saakka.

 

JärviFisun yrittäjät Arja Luttinen ja Pekka Jauhiainen olivat iloisia kaupungin myöntämästä kunnianosoituksesta. Yritys perustettiin keväällä 2010. Sille rakennettiin jalostustilat yrityspuisto Leivoseen.
- Yrittäjänä toimiminen vaatii rohkeutta. Kiuruvesi on onneksi yrittäjäystävällinen kunta, varmasti yksi Ylä-Savon parhaita, kiittelevät yrittäjät.

 

Kolmas palkittu yritys oli Haataja Forest Oy. Yrityksen perinteet juontavat 40 vuoden taakse. Vuoden 2010 lopulla tehtiin sukupolven vaihdos, muodostettiin osakeyhtiö, ja toimitusjohtajaksi nimettiin poika, nuori yrittäjä Juha Haataja.

 

Kaupunki palkitsi myös maaseutuyrittäjiä. Keskustalon emäntä Merja Hyvönen sai palkinnon tilansa määrätietoisesta kehittämisestä. Palkintonsa ansaitsivat myös viljelijät Juho Saastamoinen ja Anne Saanio, jotka ovat kasvattaneet tilaansa vuosi vuodelta. Nyt navetassa on 125 lypsävää. He työllistävät kaksi ulkopuolista työntekijää ja myös vanhan isäntä pariskunnan. Kasvinsuojelu, kylvö ja puinti on ulkoistettu muut työt tehdään tilan omalla työvoimalla ja koneilla. Kolmannet palkitut olivat Markus ja Jenni Halonen. Heille valmistui uusi navetta 2010 kahdella lypsyrobotilla. Tilaa hoidetaan perheen työpanoksella ja tilapäisellä työvoimalla.

 


Takaisin

Ei kommentteja.

Jätä kommentti

Nimi
Email
Kommentti
Varmistus:
päivitä kuva klikkamalla