Tiistai 9.3.2021 Nimipäivät: Auvo ja Edvin
VIIKON KYSYMYS
UUTISET
BLOGIT

Kiuruvesi-lehden blogistit jakavat elämänsä kohokohdat sekä ei niin mahtavat kokemuksensa.
VIERASKYNÄ
FACEBOOK
INSTAGRAM
@kiuruvesilehti

Virranrannassa puolikas hoitaja per hoidettava

22.08.2012 Jaana Selander

PALVELUKESKUS Virranrannassa ei toteudu peruspalveluministeri Maria Gutzenina-Richardsonin (sdp) viime viikolla esittämä laitoshoidon minimihenkilöstövaatimus 0,7 hoitajasta per hoidettava. Peruspalveluministeri on esittänyt hoitajien minimimäärän kirjaamista vanhuspalvelulakiin. Virranrannassa on hoitajia tällä hetkellä 0,55 per hoidettava.
 Palvelukeskusvastaava Pirjo Randelin sanoo, että hoitajamäärään saa olla suhteellisen tyytyväinen. Tosin tällä  hetkellä on hieman tiukka tilanne, sillä hoitajia on vuosilomilla ja opiskelijat ovat lähteneet takaisin koulunpenkille.
- Ammattilaisia sijaisia ei tahdo löytyä, harmittelee Randelin, mutta jatkaa tilanteen elävän koko ajan henkilöstön suhteen. Randelin on tyytyväinen, että Soten toimipisteissä on voinut kuitenkin vielä palkata sijaisia.

YLÄ-SAVON Sote -kuntayhtymän hoito- ja hoivapalvelupäällikkö Tarja Huttusen mukaan Soten ympärivuorokautisissa hoitolaitoksissa hoitajamitoitus on kohdallaan, se vaihtelee 0,5-0,6 hoitajaan per hoidettava. Tämänhetkinen henkilökuntamäärä täyttää sosiaali- ja terveysministeriön sekä Kuntaliiton vaatimukset. Myös aluehallintovirasto on tehnyt katselmuksensa Soten laitoksissa ja todennut vaatimusten täyttyvän.
 

 


Takaisin

Ei kommentteja.

Jätä kommentti

Nimi
Email
Kommentti
Varmistus:
päivitä kuva klikkamalla