Lauantai 27.2.2021 Nimipäivät: Torsti ja Torsten
VIIKON KYSYMYS
UUTISET
BLOGIT

Kiuruvesi-lehden blogistit jakavat elämänsä kohokohdat sekä ei niin mahtavat kokemuksensa.
VIERASKYNÄ
FACEBOOK
INSTAGRAM
@kiuruvesilehti

Susimitta tuli täyteen

24.10.2012 Anu Laitinen

SUSSIUNAKKOON, kun on väkeä, totesi maanviljelijä Sini Tikkanen torstain susimielenilmauksessa. Tikkanen järjesti yhdessä Meiju ja Kimmo Knuutisen kanssa susimielenilmauksen, jossa kerättiin lisää nimiä susiadressiin. Adressi luovutettiin tapahtumassa Kiuruveden riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja Risto Juntuselle.
- Tympäsee. Tuntuu, ettei mikään auta. Täällä on kerätty aiemminkin susiadresseja ja niiden olisi jo pitänyt auttaa. Toivon tämän mielenilmauksen olevan herätys päättäjille, Tikkanen kertoo syitä mielenilmauksen järjestämiselle.
- Ei susi kuulu asutuksen lähelle. Se on petoeläin, eikä sillä ole luontaista vihollista, hän jatkaa.
Tikkanen on valmis ottamaan seuraavan askeleen, jos Kiuruvedellä kerätty adressi ei tuota toivottua tulosta susien kaatoluvista.
- Seuraavaksi järjestetään karvahattumalliin mielenosoitus Helsingissä.
Tikkasen mukaan tavoitteena ei ole tappaa sutta sukupuuttoon, vaan rajoittaa kantoja niillä alueilla, missä havaintoja on eniten.
- Suurin huoli on ihmisistä, etenkin lapsista ja kotieläimistä. En minäkään halua, että sudet käyvät raatelemassa lehmiä laitumella.

TORILLE oli kerääntynyt paljon väkeä. Sen kertoo adressiin paikanpäällä kerätyt 300 lisänimeä. Ennen torstaita susiadressin oli allekirjoittanut 450 henkilöä.

SUSIADRESSIIN nimensä on kirjoittanut noin tuhat henkilöä. Juntuselle luovutetussa sdressissa oli 750 nimeä. - Sen jälkeen adressi on vieraillut Vieremällä. Torstaina luovutan adressin riistapäällikölle, Juntunen kertoo.

 


Takaisin

Ei kommentteja.

Jätä kommentti

Nimi
Email
Kommentti
Varmistus:
päivitä kuva klikkamalla