Tiistai 9.3.2021 Nimipäivät: Auvo ja Edvin
VIIKON KYSYMYS
UUTISET
BLOGIT

Kiuruvesi-lehden blogistit jakavat elämänsä kohokohdat sekä ei niin mahtavat kokemuksensa.
VIERASKYNÄ
FACEBOOK
INSTAGRAM
@kiuruvesilehti

Kiuruvesi-seuralla mykyrokkajuhla

31.10.2012 Jaana Selander

KESKI-UUDELLAMAALLA ilmestyvä ilmaisjakelulehti Vartti on tehnyt lokakuun 24. päivänä ilmestyneeseen lehteen jutun Kiuruvesi-seurasta ostikolla Hurjien herkku. Kiuruvesi-seura kokoontuu seuraavan kerran mykyrokan ääreen sunnuntaina 11. päivänä marraskuuta  Keravalle.
  Vartin jutussa haastatellaan seuran sihteeriä Anna-Maija Leväsalmea ja valokeilassa on nimenomaan mykyrokka, joka on eteläsuomalaisille erikoinen herkku.
 Vartin jutussa Leväsalmi kertoo, mistä ainesosista mykyrokka koostuu ja kuinka sitä Kiuruvedellä myydään joka viikko eri valmistajien toimesta. Mykyrokkaa tarjoillaan myös kouluissa. Tosin Leväsalmi toteaa, että taitaa mykyrokka olla enemmän aikuisväestön mieliin.
Kysymykseen, mikä on myrokan salaisuus, Leväsalmi vastaa, että niksit ovat perinneruuan tekemiseen erikoistuneiden keittäjien hyppysissä. He tietävät tarkkaan, mitä tehdään ja missä järjestyksessä.
- Makunystyröitä kutkuttavan mykyrokan aikaansaaminen vaatii harjaantumista, Leväsalmi sanoo.
Mykyrokkatapaamisessa ovat mukana Ulkopoliittisen insituutin ja Suomen Akatemian johtajina toiminut professori Raimo Väyrynen sekä palkittu journalisti, hänkin Kiuruvedeltä lähtöisin oleva Seppo Kononen.
 

 


Takaisin

Ei kommentteja.

Jätä kommentti

Nimi
Email
Kommentti
Varmistus:
päivitä kuva klikkamalla