Tiistai 9.3.2021 Nimipäivät: Auvo ja Edvin
VIIKON KYSYMYS
UUTISET
BLOGIT

Kiuruvesi-lehden blogistit jakavat elämänsä kohokohdat sekä ei niin mahtavat kokemuksensa.
VIERASKYNÄ
FACEBOOK
INSTAGRAM
@kiuruvesilehti

Kiuruvesi satsaa terveyskeskukseen

21.11.2012 Jaana Selander

KIURUVEDELLÄ on edessään raskaat investointien vuodet. Ensi vuonna rahaa pannaan palamaan 5,7 miljoonaa euroa, seuraavana vuonna 5,8 miljoonaa euroa ja 3,3 miljoonaa euroa vuonna 2015.
 - Investoinneilla halutaan turvata palvelut, kaupunginjohtaja Erkki Strömmer kiteyttää.
Suurimmat investoinnit liittyvät terveyskeskukseen. Siellä remontoidaan keittiö (1 milj. euroa) sekä ensiapu- ja vastaanottotilat (1,2 milj. euroa). Keittiöremontti on ohjelmassa ensi vuonna. Keittiöstä tulee kaupungin keskuskeittiö. Poliklinikan korjaus vuonna 2014, suunnittelu (200 000 euroa) käynnistyy jo ensi vuonna.
Kiuruvesi satsaa myös laajakaistaan omaa kuntarahaa 800 000 euroa kahtena vuonna. Metsäkoulun laajentamiseen ja muuttamiseen päiväkodiksi varataan 700 000 euroa. Metsäkoulun remontin on suunniteltu alkavaksi ensi vuoden syksyllä.
Investoinnit nostavat kaupungin velkamäärää.  Velkaa on 4 294 euroa asukasta kohti, kun mukaan lasketaan Kiurunkulman ja Yrityskiinteistöjen vastuut. Kiuruvesi ei ota kuitenkaan syömävelkaa.

KAIKEN kaikkiaan Kiuruveden kaupungin ensi vuoden budjetti ei sisällä dramaattisia muutoksia, leikkauksia ei ole luvassa palveluihin.
Budjetti on noin 900 000 euroa alijäämäinen, mutta taseessa on 4,5 miljoonan euron ylijäämiä, jotka mahdollistavat asioiden katsomisen ja kehittymisen eteenpäin.
- Kiuruvesi on siis kaukana katastrofikunnasta, painottaa Strömmer.
Kiuruveden budjetti olisi tasapainossa, ellei kiinteistöveroa olisi irrotettu verotulontasauksesta. Hallituksen linjaus vähensi kaupungin tuloja noin 800 000 euroa.
Talousarviosta päättää valtuusto joulukuussa.

 


Takaisin

Ei kommentteja.

Jätä kommentti

Nimi
Email
Kommentti
Varmistus:
päivitä kuva klikkamalla