Maanantai 21.1.2019 Nimipäivät: Aune, Oona, Auni, Agnes ja Agneta
VIIKON KYSYMYS
UUTISET
BLOGIT

Kiuruvesi-lehden blogistit jakavat elämänsä kohokohdat sekä ei niin mahtavat kokemuksensa.
FACEBOOK
INSTAGRAM
@kiuruvesilehti

Keskusta ottaa hallituksen puheenjohtajuuden

28.11.2012 Jaana Selander

PUOLUEIDEN välisessä  luottamuspaikkajakoneuvottelussa on päädytty tässä vaiheessa sellaiseen ratkaisuun, että keskusta ottaa hallituksen puheenjohtajuuden ja kokoomus valtuuston puheenjohtajuuden. Henkilövalintoja ei ole vielä tehty. Ne ratkeavat viimeistään joulukuun aikana.
 Paikkajakoneuvotteluja johtava keskustan Kari Saastamoinen sanoo, että keskusta päätyi valitsemaan hallituksen puheenjohtajuuden, koska puolue haluaa ottaa operatiivisen vastuun.
- Tulossa kun on aika kinkkisiä asioita, perustelee Saastamoinen. Niistä mainittakoon muun muassa kuntauudistus.
Keskusta kävi oman keskustelunsa paikkajaosta viime viikolla ja asiasta käytettiin 70 puheenvuoroa. Tiistai-iltaista puolueryhmien välistä neuvottelutulosta puidaan keskustan sisällä sunnuntaina.
Kaiken kaikkiaan paikkaneuvotteluja puolueiden välillä on käyty Saastamoisen mukaan hyvässä hengessä ja lähtökohtana on ollut vaalituloksen kunnioittaminen.
- Nähtäväksi jää, säilyykö paikkajako eilisen neuvottelun mukaisena, jokainen ryhmä kun hyväksyy vielä esityksen keskuudessaan.
Neuvotteluissa siis hallituksen puheenjohtajuus menee keskustalle ja valtuuston puheenjohtajuus kokoomukselle. Valtuuston 1. varapuheenjohtajuus on keskustan mandaatti, valtuuston 2. varapuheenjohtajuus vasemmistoliiton, 3. varapuheenjohtajuus keskustan. Hallituksen 1. varapuheenjohtajuus menee kokoomukselle ja 2. varapuheenjohtajuus vasemmistoliitolle.
Hallituksen paikat jakautuvat seuraavasti: keskusta 5 paikkaa, kokoomus kaksi, vasemmistoliitto kaksi ja perussuomalaiset yksi paikka.
Teknisen lautakunnan puheenjohtajuuden ottaa keskusta, sivityslautakunnan keskusta ja opetuslautakunnan kokoomus. Tarkastuslautakunnan tai keskusvaalilautakunnan puheenjohtajuudet menevät vasemmistoliitolle ja keskustalle. Vasemmisto valitsee näistä lautakunnista heille mieluisamman.
 

 


Takaisin

Ei kommentteja.

Jätä kommentti

Nimi
Email
Kommentti
Varmistus:
päivitä kuva klikkamalla