Tiistai 2.3.2021 Nimipäivät: Virve, Virva ja Fanny
VIIKON KYSYMYS
UUTISET
BLOGIT

Kiuruvesi-lehden blogistit jakavat elämänsä kohokohdat sekä ei niin mahtavat kokemuksensa.
VIERASKYNÄ
FACEBOOK
INSTAGRAM
@kiuruvesilehti

Jokisalmelle kulttuuripalkinto

12.12.2012 Jaana Selander

RAIMO JOKISALMI on otettu siitä, että hän sai itsenäisyyspäivän juhlassa torstaina kaupungin kulttuuripalkinnon.
-  Katson, että se on lämmin huomionosoitus koko kevyen musiikin väelle. Kevyen musiikin esiintyjät eivät ole saaneet kulttuuripalkintoa tähän saakka Heikki Komulaista lukuunottamatta. Ja hänellekin se taidettiin myöntää yhdessä toisen henkilön kanssa. Kiuruvetisiä musiikintekijöitä ei ole aikaisemmin palkittu, Jokisalmi sanoo.
Raimo Jokisalmelle palkinto myönnettiin pitkäaikaisesta musiikin tekemisestä ja opettamisesta sekä kirjallisesta toiminnasta. Jokisalmi on soittanut 1960-luvulta lähtien yksin ja eri kokoonpanoissa. Opettajana hän on toiminut kansalaisopistossa Kiuruvedellä 18 vuotta. Lisäksi Jokisalmi on tallentanut ja tehnyt tunnetuksi musiikin historiaa kirjoissaan Soita Pelimanni! ja Soita Pelimanni! 2. Pelimannikirjoista ensimmäinen ilmestyi 2010 ja toinen tänä vuonna.  Ensimmäinen kirja käsittelee Kiuruveden kevyen musiikin taivalta, toinen keskittyy Iisalmen seutuun.
Jokisalmi on kirjoittanut elämänsä aikana kaikkiaan seitsemän  kirjaa, joista ensimmäinen ilmestyi vuonna 2003, Timo Kärkkäinen Sahan patruuna ja upseeri.
 

 


Takaisin

Ei kommentteja.

Jätä kommentti

Nimi
Email
Kommentti
Varmistus:
päivitä kuva klikkamalla