Lauantai 23.3.2019 Nimipäivät: Akseli ja Axel
VIIKON KYSYMYS
UUTISET
BLOGIT

Kiuruvesi-lehden blogistit jakavat elämänsä kohokohdat sekä ei niin mahtavat kokemuksensa.
VIERASKYNÄ
FACEBOOK
INSTAGRAM
@kiuruvesilehti

Tallgreneille vuoden ensimmäinen vauva

06.02.2013 Tiina Kilvensalmi

VUODEN ensimmäinen kiuruvetinen vauva syntyi Tarja ja Janne Tallgrenille. Neljäs tammikuuta syntynyt tyttövauva on Tarjan ja Jannen 12. lapsi.
- Kun kerron ihmisille, että minulla on 12 lasta, koittaa syvä hiljaisuus, Tarja kertoo nauraen.
Pieni tyttö syntyi yli kuukauden etuajassa. Ensimmäiset kaksi viikkoa hän oli KYS:n vastasyntyneiden teho-osastolla.
- Kaikki meni silti tosi hienosti. Hoitajat rauhoittelivat minua, että tyttö on niin terhakka ja hyvinvoiva, että ei ole mitään hätää. Olin huolissani, koska muiden lasten kohdalla kaikki on mennyt hyvin.
Tallgrenit asuvat Salmenkylässä Palokartanossa. Michelle (6), Markus (8), Mikael (9), Miska (11) ja Aleksi (12) käyvät Rytkyn ala-astetta. Yläkoulua keskustassa käyvät Aki (14) ja Niko (15). Annika (17) opiskelee Kiuruveden lukiossa. Lapsista vanhin, Niina (18) opiskelee Espoossa. Pienimmät Marius (4) ja Marielle (2) ovat päivähoidossa.
Janne-isän mielestä suurperheen pyörittäminen on helppoa.
- Ulkopuolinen saattaa ajatella, että hirveetä hommaa, vaikka ei tämä sen kummempaa ole. Pottukattilassa se kyllä näkyy, kun aterialle keitetään kaksi kiloa perunaa, ruispaloja kuluu pussillinen ja maitoakin menee kymmenen litraa.

KIRJASTO antoi lainaan kehdon vuoden ensimmäiselle vauvalle. Kehtoa lainataan aina puoleksi vuodeksi kerrallaan kaupungin 140-vuotisjuhlan kunniaksi. Kehdon on tehnyt sivistysjohtaja Tapio Knuutinen vuonna 1982. Kehtoa lainataan seuraavan kymmenen vuoden ajan puolen vuoden välein. Vuoden ensimmäinen vauva saa kehdon lainaan automaattisesti. Heinäkuussa arvotaan, kenen vauva saa kehdon seuraavaksi.

 


Takaisin

Ei kommentteja.

Jätä kommentti

Nimi
Email
Kommentti
Varmistus:
päivitä kuva klikkamalla