Maanantai 21.1.2019 Nimipäivät: Aune, Oona, Auni, Agnes ja Agneta
VIIKON KYSYMYS
UUTISET
BLOGIT

Kiuruvesi-lehden blogistit jakavat elämänsä kohokohdat sekä ei niin mahtavat kokemuksensa.
FACEBOOK
INSTAGRAM
@kiuruvesilehti

Kiuruvesi ei lämpene kuntaliitokselle

13.02.2013 Jaana Selander

KIURUVEDEN kaupunginhallitus on sitä mieltä, että nykyinen kuntajakolaki antaa riittävät mahdollisuudet muuttaa kuntajakoa vapaa-ehtoisesti. Sen vuoksi kuntarakennelaki on tarpeeton. Näin todetaan kaupunginhallituksen  lausunnossa  kuntarakennelakiluonnoksesta valtiovarainministeriölle.   
  Hallitus toteaa edelleen, että kunnat antoivat lausuntonsa kuntarakenteesta jo viime vuoden keväällä. Kiuruvedellä edellytetään nyt, että valtiovarainministeriö ottaa vakavasti kuntien antamat lausunnot lain mahdollisessa jatkokäsittelyssä. Edelleen lausunnossa muistutetaan, että sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen linjaukset tulisi olla selvät ennen kuntarakennelain laatimista ja että mahdollisesti tulevassa uudessa lainsäädännössä määritellään lähipalvelukäsite.
Kiuruvesi muistuttaa edelleen, että valtionosuusjärjestelmän uudistamisen perusteena ei saa olla kuntarakenneuudistuksen vauhdittaminen.Kaiken kaikkiaan Kiuruveden kaupunki ei  näe tarpeellisena osallistua selvityksiin, jotka johtavat kuntajaon muuttamista koskeviin esityksiin.

 


Takaisin

Ei kommentteja.

Jätä kommentti

Nimi
Email
Kommentti
Varmistus:
päivitä kuva klikkamalla