Lauantai 23.3.2019 Nimipäivät: Akseli ja Axel
VIIKON KYSYMYS
UUTISET
BLOGIT

Kiuruvesi-lehden blogistit jakavat elämänsä kohokohdat sekä ei niin mahtavat kokemuksensa.
VIERASKYNÄ
FACEBOOK
INSTAGRAM
@kiuruvesilehti

Uutta kuntarakennelakia ei tarvita

06.03.2013 Anu Laitinen

KUNTARAKENNELAKILUONNOS tulee palauttaa uuteen parlamentaariseen valmisteluun. Nykyinen aikataulu on liian tiukka ja epärealistinen, toteaa keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja Kari Saastamoinen maanantaisessa kaupunginvaltuuston kokouksessa.   Kiuruveden kanta kuntarakennelakiluonnokseen on yksimielinen. Uutta lakia ei tarvita, sillä jo olemassa oleva kuntajakolaki antaa mahdollisuudet muuttaa kuntarakenteita vapaaehtoisesti.
- Uusi lakiluonnos on keskustaryhmän mielestä tarpeeton, Saastamoinen lisää.
Kiuruveden antaman lausunnon mukaan Kiuruvesi täyttää kaikki muut itsenäisen kunnan kriteerit paitsi 20 000 asukkaan rajan. Lausunnossa todetaan, ettei 20 000 asukkaan rajalle ole mitään tutkimuksellista perustetta.
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Tikkanen (kesk.) muistutti, että nykyisen aikataulun puitteissa ja maan hallituksen niin päättäessä uusi kuntarakennelaki tulisi voimaan jo tulevana kesänä.
- Mikäli laki tulee voimaan, on kuntien annettava selvitys mahdollisista yhdistymiskunnista jo huhtikuuhun 2014 mennessä.
Valtuuston jäsenet olivat yksimielisiä siitä, että on vaikea ottaa kantaa kuntarakennetta koskeviin asioihin, kun niin moni muu kuntien toimintaan vaikuttava uudistus on kesken.

Valtuusto päätti toimittaa antamansa lausunnon kuntarakennelakiluonnoksesta pääministeri Jyrki Kataiselle. Keskustaryhmän esittämää pontta Kataiselle lähtee viemään valtuuston puheenjohtaja Janne Peltola (kok.). Tällä valtuusto haluaa varmistaa, että heitä kuullaan kuntana asiassa.

 


Takaisin

Ei kommentteja.

Jätä kommentti

Nimi
Email
Kommentti
Varmistus:
päivitä kuva klikkamalla