Sunnuntai 20.1.2019 Nimipäivät: Henna, Henni, Henriikka, Sebastian ja Fabian
VIIKON KYSYMYS
UUTISET
BLOGIT

Kiuruvesi-lehden blogistit jakavat elämänsä kohokohdat sekä ei niin mahtavat kokemuksensa.
FACEBOOK
INSTAGRAM
@kiuruvesilehti

Kaupunginjohtajaehdokkaat Kiuruveden itsenäisyydestä

20.03.2013 Jaana Selander

Kysyimme kaikilta kuudelta Kiuruveden kaupunginjohtajaehdokkaalta, mitä mieltä he ovat: kuntaliitos vai itsenäinen kunta? Kaupunginhallitus haastattelee ehdokkaat pääsiäisviikolla ja valtuusto valitsee uuden kaupunginjohtajan huhtikuun puolessavälissä.
 

Innokylän päällikkö Anne Knaapi-Lamminen:
- Asiasta on tuore poliittinen linjaus. Lausunnossaan kuntarakennelakiluonnoksesta Kiuruveden kaupunginvaltuusto torjui kuntaliitokset. Toimivan johtamisjärjestelmän pohja on selkeä työnjako poliittisen ja ammatillisen johdon välillä. Siitä on pidettävä kiinni.
 

Pohjois-Savon liiton hallintojohtaja Jarmo Muiniekka:
- Kaupunkia kehitetään valtuuston linjausten mukaisesti itsenäisenä, mutta yhteistyötä tekevänä, kaupunkina. Painotus on seudullisessa yhteistyössä.
 

Sonkajärven kunnanjohtaja Simo Mäkinen:
- Itsenäinen kunta.
 

Kelan palveluneuvoja Ville Pekkala:
- Niin liitos kuin itsenäisyyskään eivät saa olla itseisarvoja. Tärkeintä on järjestää kuntalaisten tarvitsemat palvelut järkevimmällä tavalla.
 

Talous- ja hallintopäällikkö Aalto-yliopistossa Seppo Rantalainen:
- Perustietoni Kiuruvedestä eivät riitä tähän pohdintaan. Kotikuntani Ristiina liittyi juuri Mikkeliin - ja ainakin kolmen kuukauden kokemuksen perusteella palvelut hiukan jopa paranivat.
 

ICT-osaaja Pertti Silen:
- Ydinasioita ovat talous ja sen myötä kyky tuottaa palveluja kuntalaisille ja yrityksille. Keskustelu pyörii yhden välineen (kuntaliitos) ympärillä, vaikka se itsessään ei ole ratkaisu käsissä oleviin haasteisiin.

 


Takaisin

Ei kommentteja.

Jätä kommentti

Nimi
Email
Kommentti
Varmistus:
päivitä kuva klikkamalla