Perjantai 14.12.2018 Nimipäivät: Jouko ja Ove
VIIKON KYSYMYS
UUTISET
BLOGIT

Kiuruvesi-lehden blogistit jakavat elämänsä kohokohdat sekä ei niin mahtavat kokemuksensa.
FACEBOOK
INSTAGRAM
@kiuruvesilehti

Juuret-mitali Tuulikki Kärkkäiselle¨

24.07.2013 Jaana Selander

SUKUTUTKIJA, tohtori Tuulikki Kärkkäinen sai Juuret-mitalin Iskelmäviikon avajaisissa keskiviikkona. Juuret-mitalin myöntää Kiuruvesi-seura, Kiuruvesi-lehti ja kaupunki Kiuruvettä ja kiuruvetisyyttä myönteisesti ja ansiokkaasti maailmalla esillä pitäneelle kiuruvetisjuuriselle henkilölle.
  - Ylivoimaisesti  tunnetuin ja aikaavievin mitalinsaajan  harrastuksista on viime vuosina ollut sukututkimus. Sukututkimukseen panostukset ja saavutukset eivät ole enää pelkästään harrastuksenomaista toimintaa, vaan luullakseni ankaraa työtä, jossa ei ole pyhiä ja arkea erotettu, esitteli Kiuruvesi-seuran puheenjohtaja Uolevi Kärkkäinen Juuret-mitalin saajaa. 
  - Kun kysyy asioita Kärkkäisten tai Tikkasten sukujen vaiheista, Tuulikki on kuin tietosanakirja ja vastaus kysymykseen tule alta aika-yksikön, perusteli Kärkkäinen mitalinsaajan valintaa.
  Tuulikki Kärkkäinen on koulutukseltaan kotitalousopettaja, valtiotieteen lisensiaatti vuodelta 1997, kasvatustieteen tohtori vuodelta 2004. Kärkkäisten sukuneuvoston puheenjohtajanan hän on toiminut  vuodesta 1996, Tikkasten sukuseuran sukututkimuskoordinaattori ja sukuhallituksen aktiivijäsenenä vuodesta 2008.
   Sukututkimusteoksia Kärkkäinen on tehnyt yhdessä miehensä Matin kanssa. Tänä vuonna ilmestyi Kiuruveden historia ja sen kirjoittaja Juho Pöksyläinen 1858-1939, Mauno Törölän kanssa niin ikään tänä vuonna  Pielaveden Pajumäen Vanhapihan Tikkaset, Pentti Raidan kanssa vuonna 2013  Kiuruveden Kärkkäisten sukukirjan kuvien kerääminen ja Matti-miehen kanssa kirjaksi työstäminen.

 

 


Takaisin

Ei kommentteja.

Jätä kommentti

Nimi
Email
Kommentti
Varmistus:
päivitä kuva klikkamalla