Keskiviikko 23.1.2019 Nimipäivät: Eine, Eini, Enni, Ingegerd ja Ingela
VIIKON KYSYMYS
UUTISET
BLOGIT

Kiuruvesi-lehden blogistit jakavat elämänsä kohokohdat sekä ei niin mahtavat kokemuksensa.
FACEBOOK
INSTAGRAM
@kiuruvesilehti

Maatalous on kasvuala

31.07.2013 Jaana Selander

VILJO VILJELIJÄN -konemessuilla kävi kolmen päivän aikana noin 8 000 kävijää. Messujen puuhamies Mikko Remes kertoo, että messuorganisaatio on tyytyväinen kävijämäärään, se saavutettiin, mitä tavoiteltiin. Tosin kävijämäärää veroitti jonkin verran rehunteko. Viljo-messut järjestetään myös ensi vuonna.
   - Kesän 2014 suunnitelu on käynnistynyt, näytteilleasettajatkin ovat tehneet jo paikkavarauksia, Remes kertoo.
   Messuorganisaatio käy neuvotteluja kaupungin kanssa messualueen laajentamisesta, sillä nykymuodossa pinta-ala käy pieneksi.
   Ylivoimaisesti suosituin messupäivä oli lauantai, jolloin miteltiin Vahvin Viljelijä -tittelistä. Ensi vuonna kisa siirrettäneen muuhun ajankohtaan, koska messuyleisö siirtyi osastoilta seuraamaan kilpailua.
   Avajaisissa perjantaina maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen (kok.) ja maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliiton MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila loivat uskoa maatalouteen. Marttila totesi, että pelloilla ja metsissä pursuavat tulevaisuuden kasvun idut ja että  ruoka-alaan panostaminen on todellinen tulevaisuusinvestointi.
   Koskinen ja Marttila olivat läsnä, kun perjantaina jaettiin sukupolvenvaihdoksen tehneille tiloille kunniakirjat, myös nuoria yrittäjiä ja maaseutuyrittäjiä palkittiin.Lisäksi Country-tytöksi valittiin Raila Immonen Vieremältä ja Suomen Vahvimmaksi Viljelijäksi Eero Maalismaa Torniosta .Lauantaina juostiin Maitojuoksu, jossa voiton vei iisalmelainen Kimmo Randelin, hänen puolisonsa, kiuruvetisjuurinen Eveliina Randelin, otti voiton naisten sarjassa.

 


Takaisin

Ei kommentteja.

Jätä kommentti

Nimi
Email
Kommentti
Varmistus:
päivitä kuva klikkamalla