Sunnuntai 20.1.2019 Nimipäivät: Henna, Henni, Henriikka, Sebastian ja Fabian
VIIKON KYSYMYS
UUTISET
BLOGIT

Kiuruvesi-lehden blogistit jakavat elämänsä kohokohdat sekä ei niin mahtavat kokemuksensa.
FACEBOOK
INSTAGRAM
@kiuruvesilehti

Jarmo Muiniekka aloitti

07.08.2013 Tiina Kilvensalmi

KAUPUNKI palailee arkirytmiinsä Iskelmäviikon ja Viljo-messujen jälkeen. Viime torstaina työnsä aloittanut uusi kaupunginjohtaja Jarmo Muiniekka (kuvassa) pureutui heti alkuviikosta talousarvion valmisteluun.
Syyskuun alusta eläkkeelle jäävä kaupunginjohtaja Erkki Strömmer perehdytti Muiniekkaa kaupungin kiemuroihin. Viime viikolla he kävivät suurimmissa rakennuskohteissa terveyskeskuksen keittiöllä ja Metsäkoululla. Lisäksi he vierailivat myös parissa yrityksessä MW Power Oy:ssa ja Pajarinki Oy:ssa.
- Siinä tuli hyvä perehdytys, napakat kaksi päivää. Nyt alkava talousarvion valmistelu eri hallintokunnissa onkin aikamoinen työnsarka.
Ensi vuoden talousarviossa nousevat esille poikkeukselliset olot.
- Valtionosuusleikkaukset ja terveydenhoidon käyttöpiikit KYS:n puolella vaikuttavat. Leikkaukset osuvat melko kipeästi ja ne jatkuvat vuoteen 2014.

TÄRKEIKSI asioiksi Muiniekka nostaa kehittämiskysymykset elinkeinopuolella sekä kuntasektorin yhteistyön. Vaikka elinkeinopuolella isoihin läpimurtoihin ei välttämättä ole mahdollisuuksia, Muiniekalla on usko ja luottamus PK-sektoriin.
Maataloudessa eletään muutoksen ja murroksen aikaa.
- Selvä trendi näyttää olevan että maatalouskin  muuttuu yrittäjävetoiseksi ja tilakoot ovat suuria. Tiloilla erikoistutaan ja aliurakointi lisääntyy.
Muiniekan mukaan Iisalmi viitoitti tietä irrottautumalla Ylä-Savon Kehitys Oy:stä.
- Kun Iisalmi ei ole mukana, meidän mukana oleminen jää vähän ohkaiseksi, yksi palikka puuttuu, viittaa Muiniekka Kiuruvedenkin mahdolliseen irrottautumiseen Ylä-Savon Kehityksestä.

KUNTARAKENNELAKI ja Sote kuviot porisevat kuin puurokattila.
- Nämä kuviot eivät ole ihan selviä maan hallituksenkaan puolelta. Katsotaan ihan rauhassa tilannetta.
Vaikka arki on kuntatalouden ja Soten jeremiadia, kaikki henkinen energia tulisi suunnata ratkaisuihin.
- Meidän olisi aina ajateltava eteenpäin ja hakea ratkaisuja haasteisiin. Kiuruvesi ei ole yksin näiden asioiden kanssa.
 

 


Takaisin

Ei kommentteja.

Jätä kommentti

Nimi
Email
Kommentti
Varmistus:
päivitä kuva klikkamalla