Sunnuntai 20.1.2019 Nimipäivät: Henna, Henni, Henriikka, Sebastian ja Fabian
VIIKON KYSYMYS
UUTISET
BLOGIT

Kiuruvesi-lehden blogistit jakavat elämänsä kohokohdat sekä ei niin mahtavat kokemuksensa.
FACEBOOK
INSTAGRAM
@kiuruvesilehti

Säästötavoite reilut 100 000 euroa vuodessa

04.09.2013 Tiina Kilvensalmi

KAUPUNKIi tavoittelee 1,5 miljoonan säästöjä 12 vuodessa käyttöenergian säästötoimilla. Muun muassa Rytkyn kyläkoululla siirrytään öljylämmityksestä maalämpöön.
 

KAUPUNKI aloitti valtakunnallisen Esco-hankkeen selvitystyön vuonna 2010. Hankkeen myötä asetetaan käyttöenergian säästötavoitteet tuleville vuosille. Viime vuonna hankekumppaniksi valittiin Schneider Oy, joka toteuttaa energiasäästötoimet avaimet käteen periaatteella. Energiaa säästetään yhdeksässä kaupungin rakennuksessa. Kolmen kyläkoulun Rytkyn, Luupuveden ja Lahnajoen öljylämmitys muutetaan maalämpöön.
Taajamassa säästötoimia tehdään kaupungintalolla, terveyskeskuksessa, Virranrannassa, uimahallissa ja kaupungin keskusvarikolla. Niissä keskitytään pääasiassa ilmanvaihtoon ja lämmönsäätöjärjestelmiin. Lämmönkulutusta pyritään vähentämään ja ilmanvaihtokoneistoa uusitaan.
- Tavoitteena on, että laitteistot olisivat sellaisia, että niitä käytetään käyttötarpeen mukaisesti. Ilmanvaihtoasioissa pureudutaan myös sisäilma-asioihin, kertoo kaupungin kiinteistöpäällikkö Matti Jokitalo.
Taajaman rakennuksissa valaistusta vaihdetaan vähemmän energiaa vieväksi ja pyritään siihen, että valaistus on päällä silloin, kun sitä tarvitaan. Osaan tiloista vaihdetaan valaistus toimivaksi liiketunnistimilla. Autolämmityspisteitä vaihdetaan kello-ohjatuiksi.
Vuositasolla säästötavoite on yli 100 000 euroa. Säästöä on tarkoitus tehdä 12 vuoden aikana 1,5 miljoonaa euroa.
Muutostyöt eivät rasita kaupungin taloutta. Säästötakuun myötä muutostöitä rahoitetaan syntyneillä säästöillä. Jos säästöjä ei synny tarpeeksi, hankekumppani Schneider Oy maksaa loput kustannukset.
 

 


Takaisin

Ei kommentteja.

Jätä kommentti

Nimi
Email
Kommentti
Varmistus:
päivitä kuva klikkamalla