Lauantai 23.3.2019 Nimipäivät: Akseli ja Axel
VIIKON KYSYMYS
UUTISET
BLOGIT

Kiuruvesi-lehden blogistit jakavat elämänsä kohokohdat sekä ei niin mahtavat kokemuksensa.
VIERASKYNÄ
FACEBOOK
INSTAGRAM
@kiuruvesilehti

Kiuruvesi juhli 140-vuotista kuntaa sunnuntaina

09.10.2013 Tiina Kilvensalmi

Kiuruveden kaupungin 140-vuotisjuhlavuosi huipentui sunnuntaina koko kansan yhteiseen juhlaan Kiurusalissa. Juhlahumuun osallistui niin valtakunnan tason päättäjiä kuin tavan tallaajiakin lähes täyden salin verran.
- Minä haluaisin kiittää kotipitäjää siitä kaikesta hyvästä, mitä olen täältä saanut. Tulevaisuuteen toivoisin hyviä näkymiä. Toivon, että kaupunki  nähdään edelleen henkisen yhteyden ja kulttuurin ylläpitäjänä. Tällä juhlalla luodaan uskoa tulevaan, tuumasi eläkeläinen Liisa Lappalainen.

 

Juhlapuheessaan Itä-Suomen yliopiston rehtori Perttu Vartiainen nosti esille maaseudun merkitystä kaupungistuvassa maailmassa.
- Maaseutu tarjoaa myös jatkossa keskeisen toimintaympäristön suomalaisille, erityisesti meidän ruoantuotannollemme ja biotaloudelle sekä suomalaiselle kulttuurille. Uskon, että Kiuruvedellä ja teillä kiuruvetisillä ihmisillä on tärkeä paikka myös tulevaisuuden globalisoituvassa maailmassa. Olkaa ylpeitä kotiseudustanne, muistutti Vartiainen.
Vartiainen nosti juhlapuheessaan esille koko suomalaisen yhteiskunnan kehittymistä ja murrosvaiheita 1800-luvulta nykypäivään.
- Kiuruvesi heijastaa tässä kehityskulussa monia yleisiä kehityspiirteitä, mutta samalla se on mielenkiintoinen erityistapaus. Ulospäin se näyttäytyy yhtäältä pienenä kaupunkina ja toisaalta vahvana maatalouspitäjänä, Vartiainen kertoo.
Kaupungin hallituksen puheenjohtaja Sari Tikkanen esitti kiitossanansa kaikille tahoille jotka tekivät juhlasta juhlan.
- Kiuruvedellä on kaikki se, mitä tavallinen ihminen tarvitsee: puhdasta ilmaa, vettä ja ruokaa. Energiavarojakin meillä on riittämiin. Täällä on kaikki elämän eväät, mistä voi ammentaa myös tulevaisuudessa.
 

 


Takaisin

Ei kommentteja.

Jätä kommentti

Nimi
Email
Kommentti
Varmistus:
päivitä kuva klikkamalla