Maanantai 21.1.2019 Nimipäivät: Aune, Oona, Auni, Agnes ja Agneta
VIIKON KYSYMYS
UUTISET
BLOGIT

Kiuruvesi-lehden blogistit jakavat elämänsä kohokohdat sekä ei niin mahtavat kokemuksensa.
FACEBOOK
INSTAGRAM
@kiuruvesilehti

Akuuttisairaala turvaamaan lääkäripalvelut

Ylä-Savon Sote -kuntayhtymän vt. johtava ylilääkäri Janne Forsberg esitteli akuuttisairaalan toimintaa maanantaina Kiuruveden valtuutetuille.
Ylä-Savon Sote -kuntayhtymän vt. johtava ylilääkäri Janne Forsberg esitteli akuuttisairaalan toimintaa maanantaina Kiuruveden valtuutetuille.

12.11.2013 Jaana Selander

KUN Kiuruvedellä ryhdytään mahdollisesti jo ensi vuoden alusta lukien kokeilemaan uutta akuuttisairaalatoimintaa, uskotaan sen poikivan enemmän potilaskontakteja kuin tämänhetkinen systeemi, jossa lääkärille ajan saa viikkojen, ehkä kuukausien päähän. Näin vakuutti vt. johtava ylilääkäri Janne Forsberg Ylä-Savon Sote -kuntayhtymästä (kuvassa) esitellessään akuuttisairaalan toimintaan Kiuruveden valtuutetuille maanantaina. Akuuttisairaalaa on jo kokeiltu Iisalmessa, kiuruvetiset saavat akuuttisairaalakokeilun päätettäväkseen joulukuun valtuustoon, kun hyväksyttävänä on Sote-kuntayhtymän palvelusopimus.
 

Akuuttisairaalassa potilaat tulevat terveyskeskukseen ilman ajanvarausta ja saavat jonotusnumeron, jolla mennään vuorollaan hoitajan vastaanotolle. Hoitaja määrittää potilaan hoidontarpeen. Osassa tapauksista vaiva hoituu hoitajan kanssa, osa potilaista tarvitsee lääkärin konsultaatiota. Lääkäri määrää tarvittaessa lääkkeitä ja kokeita, mahdollista on myös varata aika lääkärille. Akuuttisairaalan ideana on, että yksi lääkäri passaa 2-3 hoitajaa, kun nykysysteemissä toimitaan päinvastoin. Akuuttisairaalassa lääkäri keskittyy yksinomaan hoitajien konsultointiin. Akuuttisairaalassa saadaan valittua oikeat potilaat oikeaan osoitteeseen ja toiminta tehostuu.
 

Akuuttisairaalamallilla varaudutaan vuoden 2015 alusta voimaan astuvaan uuteen päivystysasetukseen. Päivystyksen on täytettävä kiireelliselle hoidolle määritetyt kriteerit, päivystyksessä tulee olla virkalääkäri ja laillistettua lääkäri sekä laboratorio ja röntgen avoinna ympäri vuorokauden. Kun asetus astuu voimaan, ei Kiuruvedellä voi olla toiminnassa enää nykymuotoinen päivystys. Akuuttisairaala hoitaisi pitkälle samaa roolia kuin päivystys hoitaa tällä hetkellä.
 

 

 


Takaisin

Ei kommentteja.

Jätä kommentti

Nimi
Email
Kommentti
Varmistus:
päivitä kuva klikkamalla