Sunnuntai 27.9.2020 Nimipäivät: Vesa ja Torolf
VIIKON KYSYMYS
UUTISET
BLOGIT

Kiuruvesi-lehden blogistit jakavat elämänsä kohokohdat sekä ei niin mahtavat kokemuksensa.
VIERASKYNÄ
FACEBOOK
INSTAGRAM
@kiuruvesilehti

Lakitetaan Kirmaavat Vasikat

Kirmaavat Vasikat ovat torin reunassa, lähellä vappuhulinoita.
Kirmaavat Vasikat ovat torin reunassa, lähellä vappuhulinoita.

30.04.2014 Jaana Selander

HUOMENNA torstaina juhlimme vappua. Monella paikkakunnalla työväen ja ylioppilaiden juhlaa vietetään lakittamalla jokin patsas, Helsingissä Havis Amanda, Kuopiossa Veljmies ja niin edelleen. Meillä Kiuruvedellä ei ole vielä tällaista käytäntöä.
  Vasemmistoliiton valtuustonryhmän puheenjohtaja Sirpa Piippo ehdottaakin kirjouituksessaan Kiuruvesi-lehden paperilehdessä, että entäs jos me kiuruvetiset lakittaisimme Kirmaavat Vasikat torin laidalla.
  Veimme tiistaiaamuna vasikan päähän ylioppilaslakin ja hyvältähän se näytti vasikan otsalla aamuauringon valossa.
  Kirmaavat Vasikat ovat lapinlahtelaisen taiteilija Kirsi Siposen käsialaa, vasikkapatsaat täyttävät tänä vuonna 10 vuotta. Ne puuhattiin aikanaan talousneuvos Lauri Remeksen 70-vuotisjuhlarahaston sekä kansalaiskeräyksen turvin. Kirmaavat Vasikat on kunnianosoitus raivaajasukupolvelle ja vahvalle maataloudelle.
  Kiuruvedellä vappua vietetään perinteisin menoin. Torilla puhuu vasemmistoliiton kansanedustajaehdokas, valtuutettu Rauno Pikkarainen.  Vasemmisliiton vappujuhla käynnistyy kello 11. Sitä ennen muistetaan vakaumuksensa puolesta kaatuneita hautausmaalla kello 10.30.

 


Takaisin

Ei kommentteja.

Jätä kommentti

Nimi
Email
Kommentti
Varmistus:
päivitä kuva klikkamalla