Sunnuntai 20.9.2020 Nimipäivät: Varpu, Vaula ja Erna
VIIKON KYSYMYS
UUTISET
BLOGIT

Kiuruvesi-lehden blogistit jakavat elämänsä kohokohdat sekä ei niin mahtavat kokemuksensa.
VIERASKYNÄ
FACEBOOK
INSTAGRAM
@kiuruvesilehti

Yhteiset eurot tiukilla

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Tikkanen.
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Tikkanen.

14.05.2014 Jaana Selander

KIURUVEDEN  kaupunginhallitus ja johtoryhmä kokoontuvat kesäkuussa yhteisen pöydän ympärille tarkastelemaan kunnan taloutta. Kaupungin tilinpäätös on ollut useampana vuonna peräjälkeen alijäämäinen.

- Näin ei voi enää jatkua, sanoo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Tikkanen (kesk.).

TIKKANEN on hyvillään siitä, että kaikki puolueet, yli puoluerajojen,  ovat yhdessä rintamassa miettimässä, mitä Kiuruvesi voisi tehdä taloutensa parantamiseksi.
 - Miellä on oikeasti olemassa Kiuruvesi-puolue, joka ajattelee kiuruvetisten parasta. Näyttää siltä, että kun ajat kovenevat, yhtenäisyytemme vain lujittuu, Tikkanen kiittelee.
 

TIKKASEN  mukaan yksi suurimmista syistä talouden tunnuslukujen heikkenemiseen ovat valtionosuusleikkaukset, sillä Kiuruvesi on valtionosuusriippuvainen kunta. Kiuruveden taloudenhoitoa ei edesauttanut sekään, että kiinteistövero irrotettiin verotulojen tasausjärjestelmästä.
Lisäksi sosiaali- ja terveyspalvelut sekä mittavat investoinnit ovat lisänneet menoja. Näistä syistä johtuen viime vuoden tilinpäätös oli 1,5 miljoonaa euroa alijäämäinen. Koska kaupungin taseessa on 3,4 miljoonaa euroa ylijäämää, kyetään alijäämä paikkamaan tätä kautta.
- Mutta jos tahti jatkuu, olemme pian syöneet taseen ylijäämät. Siksi kokoonnumme hallituksen ja johtoryhmän kanssa yhteiseen talousseminaariin kesäkuun 12. päivänä miettimään tulevaisuuttamme ja ehkä hahmottelemaan myös ensi vuoden talousarviota.  Niin kuin on monta kertaa sanottu, itsenäisyytemme paras tae on vahva talous.

 

KAIKEN kaikkiaan Tikkasen mukaan Kiuruvedellä on edelleen hyvä palvelutaso, joka riittäisi suuremallekin joukolle ihmisä. Kiuruvedellä oli 8 867 asukasta vuoden lopussa, vähennystä edelliseen vuoteen 122 henkilöä. 
- Väkiluvun väheneminen huolestuttaa, yhä pienempi määrä ihmisiä joutuu kustantamaan palvelumme. Meidän pitäisi saada lisää kiuruvetisiä. Matkailu on yksi liian vähän hyödynnetty voimavara. Voisimmeko käyttää esimerkiksi Iskelmäviikkoa paremmin houkutellaksemme Kiuruvedelle pysyviä asukkaita? miettii Tikkanen.

 


Takaisin

Ei kommentteja.

Jätä kommentti

Nimi
Email
Kommentti
Varmistus:
päivitä kuva klikkamalla