Keskiviikko 23.9.2020 Nimipäivät: Mielikk ja Teklai
VIIKON KYSYMYS
UUTISET
BLOGIT

Kiuruvesi-lehden blogistit jakavat elämänsä kohokohdat sekä ei niin mahtavat kokemuksensa.
VIERASKYNÄ
FACEBOOK
INSTAGRAM
@kiuruvesilehti

180 yritystä kuuden vuoden aikana

Päiväkotiyrittäjät Sanna Tikkanen (vas.) ja Katariina Utriainen kiittelevät yhteyspäällikkö Jukka Jaakkolan apua yrityksen perustamisessa. - Vastauksia olemme saaneet tyhmiinkin kysymyksiin nopeasti ja joustavasti, naiset kiittelevät.
Päiväkotiyrittäjät Sanna Tikkanen (vas.) ja Katariina Utriainen kiittelevät yhteyspäällikkö Jukka Jaakkolan apua yrityksen perustamisessa. - Vastauksia olemme saaneet tyhmiinkin kysymyksiin nopeasti ja joustavasti, naiset kiittelevät.

11.06.2014 Jaana Selander

YKSITYINEN päiväkoti Päivänkakkara on yksi niistä monista yrityksistä, jotka ovat syntyneet Ylä-Savon Kehityksen  myötävaikutuksella Kiuruvedelle. Yrittäjät Sanna Tikkanen ja Katariina Utriainen kertovat, että yhteyspäällikkö Jukka Jaakkolan asiantuntemus  sekä hänen verkostonsa olivat ratkaiseva apu yrityksen rahoituksen järjestymisessä ja kannattavuuslaskelmissa. Jaakkola on Ylä-Savon Kehityksen palveluksessa, Kiuruvesi ostaa Kehitykseltä elinkeinopalvelut.
 Tikkasen, Utriaisen ja Marika Lasanen pyörittämä yritys pääsi käynnistämisvaiheessa hyötymään muun muassa starttirahasta, se oli ensi arvoisen tärkeää, koska muutoin yrittäjien leipä olisi jäänyt kapeammaksi ensimmäisen vuoden aikana. Päivänkakkara on ollut toiminnassa nyt reilut kaksi vuotta, se työllistää kolme yrittäjää ja yhden lastentarhanopettajan, lapsia päiväkodissa on 25-28.
 

JUKKA JAAKKOLA on toiminut Kiuruvedellä Ylä-Savo Kehityksen yhteyspäällikkönä 6,5 vuotta, tänä aikana Kiuruvedelle on syntynyt 180 uutta yritystä. Kiuruvedellä on yrityksiä noin 600, lukumäärään eivät kuulu maatalousyrittäjät.
  - Olen pitänyt hyvänä sitä, että olen fyysisesti läsnä Kiuruvedellä, toimistoni on kaupungintalolla. Olen siis yrittäjiä lähellä. Myös yhteistyö kaupungin viranhaltijajohdon ja kaupunginjohtajan kanssa on mutkatonta. Kuulun myös asiantuntijajäsenenä Yrityskiinteistöjen hallitukseen ja voin viedä jouhevasti yrityspuolen asioita kaupunginhallitukselle ja valtuustolle. Pidän myös etuna, että tekninen palvelukeskus on saman katon alla, Jaakkola luettelee ja muistuttaa, että hänen työnsä ohjenuorana on maaseutu- ja elinkeinopoliittinen ohjelma 2014-2017, ohjelmaa on laadittu Kiuruvedellä ja siinä on ollut mukana myös Ylä-Savon Kehitys.
 

YHTEYSPÄÄLLIKKÖ Jukka Jaakkola pitää Kiuruveden etuna, että kaupunki on mukana Ylä-Savon Kehityksessä, sitä kautta on saatu monia tärkeitä hankerahoituksia, joista Kiuruvesi on päässyt hyötymään. Mainittakoon Rautainen Savo ja Oppiva yritys ja nyt viimeksi lähilihahanke ja eläinsairaala.
- Kun olen sisällä Kehityksessä, yhteistyö asiantuntijoiden kanssa on helpompaa kuin jos olisin erillinen elinkeinoasiamies.
  Kehitys juhlii tällä viikolla 10-vuotistaivaltaan. Kehityksen tulevaisuus on ollut avoinna, kun Iisalmi perusti oman elinkeinopalvelukeskuksen ja kuntien panostaman seuturahan määrä laski 12,50 eurosta 9,50 euroon/per asukas.
  Kehitykseen on laadittu uusi osakassopimus, jota esiteltiin maanantaina. Sopimusesitys lähtee kuntiin hyväksyttäväksi.  Osakassopimus antaa yhtiölle mahdollisuuden hankkia kuntarahoituksen lisäksi toiminnan toteuttamiseen myös ulkopuolista rahoitusta.
 

 


Takaisin

Ei kommentteja.

Jätä kommentti

Nimi
Email
Kommentti
Varmistus:
päivitä kuva klikkamalla