Sunnuntai 20.9.2020 Nimipäivät: Varpu, Vaula ja Erna
VIIKON KYSYMYS
UUTISET
BLOGIT

Kiuruvesi-lehden blogistit jakavat elämänsä kohokohdat sekä ei niin mahtavat kokemuksensa.
VIERASKYNÄ
FACEBOOK
INSTAGRAM
@kiuruvesilehti

Kirkon ovet uusittiin

Seurakunnan kiintsietönhoitaja Arno Saarnio ja yrittäjä Jorma Ikonen ovat tyytyväisiä uusittuihin kirkon oviin.
Seurakunnan kiintsietönhoitaja Arno Saarnio ja yrittäjä Jorma Ikonen ovat tyytyväisiä uusittuihin kirkon oviin.

16.07.2014 Jaana Selander

TÄSTÄ  päivämäärästä lähtien kirkkoon pääsee kulkemaan komioista, kunnostetuista tammiovista. Ulko-ovista uusittiin pinnoitteet ja oikaistiin rungot. Kunnostustyö tehtiin niin, että mahdollisimman paljon jätettiin jäljelle vanhaa rakennetta.
 

TÄSTÄ näet, missä kunnossa ovet olivat ennen, esittelee seurakunnan kiinteistönhoitaja Arno Saarnio puupalikkaa, listaa, joka havainnollistaa kirkon ovien lähtötilannetta. Puu on hapristunut ja lakka irtoillut.
  - Kirkon pääovet olivat alhaalta jo lahoamassa, pinnoite auringon polttama,  kuvailee Saarnio.
   Saarnio kertoo, että kirkon yhdeksästä ulko-ovesta on oikaistu mäntyiset rungot ja uusittu tammiset pinnoitteet. Korjauksen aikana kirkkoon mentiin kahden viikon ajan vanerisista, väliaikaisista ovista, joissa ei ollut edes kahvoja.
   Kirkon ovet oli Saarnion mukaan pakko uusia, sillä niille ei oltu tehty juuri mitään 70 vuoteen.
- Pian edessä olisi ollut ovien täysi vaihtaminen ja se olisi maksanut tuplaten sen, mitä nyt tämä peruskorjaus.
   Saarnio sanoo ulko-ovien kohentamisen tulleen maksamaan kymmeniätuhansia euroja, tarkka summa täsmentyy myöhemmin. Saarnio esitti ovien peruskorjauksen seurakunnnan budjettiin viime vuonna.
 

OVIEN  korjaamisesta on vastannut Jorma Ikonen Joutsasta, Tammijärven Perinneovista. Perinneovet on erikoistunut tuottamaan yksilöllisiä ovia ja ikkunoita suomalaisella puusepänperinteellä. Ovien korjaaminen toteutettiin seurakunnan omavalvontana, valvojana toimi kiinteistönhuoltaja Saarnio.
Ikonen kertoo, että yrityksessä on tehty aiemmin Vesannon kirkkoon uudet ovet. Kiuruveden kirkon pääovet olivat kaiken kaikkiaan työläs projekti ja sille varattiin parin viikon ajaksi kaikki liikenevä kapasiteetti, koska ovet haluttiin saada pian valmiiksi.
- Ulko-ovissa on useita satoja  osia, jotka kaikki uusittiin. Uusiminen tehtiin vanhan mallin mukaan valokuvien perusteella.

 


Takaisin

Ei kommentteja.

Jätä kommentti

Nimi
Email
Kommentti
Varmistus:
päivitä kuva klikkamalla