Keskiviikko 23.9.2020 Nimipäivät: Mielikk ja Teklai
VIIKON KYSYMYS
UUTISET
BLOGIT

Kiuruvesi-lehden blogistit jakavat elämänsä kohokohdat sekä ei niin mahtavat kokemuksensa.
VIERASKYNÄ
FACEBOOK
INSTAGRAM
@kiuruvesilehti

Maatalous on kasvuala

Maatalousyhtymä Auvinen/Wanhalan puolesta kunniakirjan vastaanottivat nuoret, tulevat jatkajat Niko Auvinen ja Sari Niskanen sekä 8-kuukauden ikäinen Mila. Nuoria tuottajia onnittelemassa maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo.
Maatalousyhtymä Auvinen/Wanhalan puolesta kunniakirjan vastaanottivat nuoret, tulevat jatkajat Niko Auvinen ja Sari Niskanen sekä 8-kuukauden ikäinen Mila. Nuoria tuottajia onnittelemassa maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo.

30.07.2014 Jaana Selander

MAA- ja metsätalousministeri Petteri Orpo näkee maataloudessa maailmanlaajuisen kasvualan. Orpo vieraili Kiuruvedellä Viljo - maa- ja metsätalpusmessuilla  perjantaina, ministeri oli mukana onnittelemassa  nuoria tuottajia ja yrittäjiä, joota kaupunki ja MTK muisti kunniakirjoin.
   - Ruuan tuotannon odotetaan kasvavan jopa 50 prosenttia vuoteen 2030 mennessä. Tässä kasvussa haluamme olla mukana. Suomalaisen ruuan mahdollisuudet maailmalla ovat lähes rajattomat, kun yhdessä edistämme sen näkyvyyttä ja muistamme kertoa sen erityispiirteistä kaikissa yhteyksissä, Orpo totesi ja  luonnehti ruuan olevan paitsi ”elinehto myös osa kulttuuria ja vahvoja elämyksiä”.
  Orpo muistutti, että maataloudessa tuotannon kannattavuus ja jatkuvuus riippuvat markkinatuotoista, tuotantokustannuksista ja tuista. Pohjoisissa viljelyoloissa tuotantokustannukset suhteessa tuotantomääriin ovat selvästi korkeammat kuin muissa EU-maissa keskimäärin. Yhteisillä markkinoilla muodostuva tuottajahinta ei riitä Suomen oloissa kattamaan kustannuksia.
  - Maatalouden peruskannattavuus ja kotimainen ruuantuotanto on varmistettava monipuolisilla tukivälineillä. Kotimaisen, turvallisen ruuan saatavuus on suomalaisille niin arvokas asia, että siihen halutaan edelleen panostaa vahvalla julkisella rahoituksella, lupasi Orpo.
  Orpon mukaan tuottajan on saatava tehdylle työlle markkinoilta oikeudenmukainen hinta, joka kattaa mahdollisimman suuren osan tuotantokustannuksista.
 - Hallituksemme on sitoutunut parantamaan kannattavuuden edellytyksiä myös markkinaehtoisesti. Katse on suunnattava markkinoiden toiminnan parantamiseen sekä panos- että tuotemarkkinoilla. On myös tärkeää, että maatalouden tuotantokustannuksia alennetaan ja siksi rakennekehitystä pitää edelleen edistää, puhui maa- ja metsätalousministeri.
 

MTK-KIURUVESI ja Kiuruveden kaupunki palkitsivat nuorista tuottajista kunniakirjoilla  maatalousyhtymä Tikan Koivujärveltä, maatalousyhtymä Auvinen/Wanhalan Kotajoelta sekä Heidi ja Pasi Tossavaisen tilan Koivujärveltä. Kiuruveden kaupunki palkitsi Viljo-messujen yhteydessä kolme nuorta yritystä: Joenvarren Seurahuoneen,  Arctic Milk Oy:n ja Kiurun Kuriiri Oy:n.

 


Takaisin

Ei kommentteja.

Jätä kommentti

Nimi
Email
Kommentti
Varmistus:
päivitä kuva klikkamalla