Keskiviikko 23.9.2020 Nimipäivät: Mielikk ja Teklai
VIIKON KYSYMYS
UUTISET
BLOGIT

Kiuruvesi-lehden blogistit jakavat elämänsä kohokohdat sekä ei niin mahtavat kokemuksensa.
VIERASKYNÄ
FACEBOOK
INSTAGRAM
@kiuruvesilehti

Koivujärvi ei saanut valokuitua

Runkoverkon rakentaminen alkoi Kiuruvedellä vuonna 2013.
Runkoverkon rakentaminen alkoi Kiuruvedellä vuonna 2013.

27.08.2014 Anu Laitinen

VALOKUIDUN runkoverkon rakentaminen jatkuu Kiuruvedellä. Työt on aloitettu tämän viikon alussa. Alun perin runkoverkon rakentaminen piti tapahtua kesän aikana. Rakennustöiden viivästyminen johtui Savon Kuidun mukaan rahoituspäätösten myöhäisestä päätösajankohdasta.
  - Saimme päätökset juhannuksen aikaan, jolloin urakoitsijat olivat jo ehtineet aloittaa muita töitä. Meidän piti odotella, että he saavat hommansa tehtyä ja pääsevät sitten aloittamaan runkoverkon parissa, kertoo Savon Kuidun Kiuruveden yhteyshenkilö Tuomo Tikkanen.
  Savon Kuitu rakennuttaa runkoverkkoa kuluvan syksyn aikana noin 100 kilometrin verran Kiuruvedellä. Työt ovat alkaneet Hilapparannantien-Hallaperäntien alueella.
  - Asiakkaita on ohjeistettu tekemään valmiiksi omat kaivutyöt, jotta kaapelit voidaan liittää runkoverkkoon, Tikkanen kertoo.

RUNKOVERKON rakentaminen on supistunut alkuperäisestä suunnitelmasta useilla kymmenillä kilometreillä. Kiuruveden alueista Koivujärvi on suurin kärsijä tilanteessa.
   - Kalliokylästä eteenpäin ei runkoverkkoa rakenneta tämän syksyn aikana. Koivujärveltä ei ollut tarpeeksi liittyjiä, jotta runkoverkon rakentaminen olisi ollut kannattavaa, Tikkanen vahvistaa.
Hänen mukaansa alueella olisi ollut kuitenkin liittyjiä, jotka nyt jäävät ilman liittymiä.
   - Varausmaksut on palautettu heille, jotka olivat jo ehtineet tilata liittymän.
Tikkasen mukaan Kiuruveden alueella on myös yksittäisiä pätkiä runkoverkkosuunnitelmassa, joita on muutettu liittymien vähyyden vuoksi.
  Se, rakennetaanko runkoverkkoa tulevinakaan vuosina Koivujärven alueelle, on vielä suuri kysymysmerkki.
   - Ensi vuonna tukipolitiikka muuttuu. EU-tukea on saatu vielä tämän vuoden projekteille, mutta ensi vuodelle on ainoastaan Viestintäministeriön lupaamaa tukea. Hakemuksia ei ole vielä laitettu mihinkään suuntaan, Tikkanen kertoo.
  - Valokuidun runkoverkkoa on kuitenkin tarpeen laajentaa, sillä ilman sitä ei langattomat yhteydet toimi luvatuilla nopeuksilla. Käyttäjämäärien noustessa alueita ei voi jäättä pelkkien langattomien 3g ja 4g -yhteyksien varaan, Tikkanen muistuttaa.

 


Takaisin

Ei kommentteja.

Jätä kommentti

Nimi
Email
Kommentti
Varmistus:
päivitä kuva klikkamalla