Sunnuntai 20.9.2020 Nimipäivät: Varpu, Vaula ja Erna
VIIKON KYSYMYS
UUTISET
BLOGIT

Kiuruvesi-lehden blogistit jakavat elämänsä kohokohdat sekä ei niin mahtavat kokemuksensa.
VIERASKYNÄ
FACEBOOK
INSTAGRAM
@kiuruvesilehti

Mikä on vanhan meijerin kohtalo?

Vanhassa meijerissä toimii puolenkymmentä yrittäjää, rakennus saneerattiin yrityspuistoksi reilu 10 vuotta sitten.
Vanhassa meijerissä toimii puolenkymmentä yrittäjää, rakennus saneerattiin yrityspuistoksi reilu 10 vuotta sitten.

08.10.2014 Jaana Selander

YRITYSKIINTEISTÖT-työryhmä esittää kaupunginhallitukselle, että yrityspuisto Leivosen suojelupäätöksen purkamista ryhdytään valmistelemaan. Työryhmä perustelee purun hakemista sillä, että yritystilojen käyttöä ja taloudellista ylläpitoa rajoittaa suojelupäätös, joka edellyttää muun muassa rapautuvan savupiipun säilyttämistä, vaikka sillä ei ole yritystoiminnan kannalta merkitystä.
  Osa tiloista on myös yritys- ja teolliseen toimintaan sopimattomia. Mahdollista on, että meijerin rakennus puretaan ja tontti otetaan kokonaan muuhun käyttöön, esimerkiksi asuntotuotantoon. Lopullisen päätöksen suojelun purkamisen hakemisesta tekee kaupunginhallitus.
   Työryhmä esittää niin ikään yrityspuisto Leivosen hallinnoinnin ja kunnossapidon siirtoa kaupungille. Rakennus tontteineen on kaupungin omistuksessa, myös vastuu kiinteistön ylläpidosta ja hoidosta siirrettäisiin Yrityskiinteistöt Oy:ltä kaupungille. Leivonen aiheuttaa Yrityskiinteistöille suurimmat tappiot (83 500 euroa vuonna 2013, sisältää poistot).
  Yrityskiinteistöt on Kiuruveden kaupungin tytäryhtiö. Yrityskiinteistöt omistaa 14 kiinteistöä ja neljässä kiinteistöyhtiössä osakkeita. Vuokratuloja tulee noin 15 000 neliömetriltä. Tyhjiä tiloja on noin 3000 neliötä. Tilojen vuokrat vaihtelevat 2-12 euroon/neliö.
   Kaupunginhallitus päätti tammikuussa 2014 perustaa työryhmän selvittämään Yrityskiinteistöt Oy:n asemaa. Ratkaisut meijerin suhteen ovat osa työryhmän loppuraporttia, jota kaupunginhallitus käsitteli maanantaisessa kokouksessaan.

NYKYINEN meijerirakennus on valmistunut vuonna 1908. Sen on suunnitellut Hankkija. Rakennusta on laajennettu moneen otteeseen vuosikymmenien varrella. Meijeri oli alun perin maitomeijeri, myöhemmin siellä valmistettiin voimariiniä. Meijeri lakkautettiin vajaa parisenkymmentä vuotta sitten.

 


Takaisin

Ei kommentteja.

Jätä kommentti

Nimi
Email
Kommentti
Varmistus:
päivitä kuva klikkamalla