Sunnuntai 27.9.2020 Nimipäivät: Vesa ja Torolf
VIIKON KYSYMYS
UUTISET
BLOGIT

Kiuruvesi-lehden blogistit jakavat elämänsä kohokohdat sekä ei niin mahtavat kokemuksensa.
VIERASKYNÄ
FACEBOOK
INSTAGRAM
@kiuruvesilehti

Heidi Jaatiselle Finlandia-palkintoehdokkuus tuli todella isona yllätyksenä

Heidi Jaatinen oli perjantaina Helsingissä Finlandia-palkintoehdokkaiden julkistamistilaisuudessa. Katso Kiuruvesi-lehden verkkosivuilta Heidi Jaatisen haastattelu viime maaliskuulta.
Heidi Jaatinen oli perjantaina Helsingissä Finlandia-palkintoehdokkaiden julkistamistilaisuudessa. Katso Kiuruvesi-lehden verkkosivuilta Heidi Jaatisen haastattelu viime maaliskuulta.

19.11.2014 Jaana Selander

RYNTÄSIN heti kertomaan asiasta Jarille (aviomies) navettaan, Heidi Jaatinen muistelee hetkeä, kun Gummeruksen kustannustoimittaja Anna Baijars ilmoitti hänelle Finlandia-palkintoehdokkuudesta.
- Olo oli hämmentynyt ja  menin ihan sekaisin, Jaatinen tunnustaa.
- Piti ruveta heti pyykkiä pesemään ja varata junaliput Helsinkiin.
Perjantaina Heidi Jaatinen oli valokeilassa heti aamusta alkaen, kun ehdokkaat julkistettiin. Hän antoi päivän aikana lukuisia haastatteluja lehtiin, radioon ja televisioon. Ennen illan tilaisuuksia hän kuitenkin ennätti pistäytyä Kansallisarkistossa katselemassa tietoa tulevaan kirjaansa.
- Uusi kirja on työn alla, Jaatinen paljastaa.
- Haen vasta taustatietoa ja etsin oikeaa kirjoitustyyliä. Aihetta en paljasta tässä vaiheessa.

JAATISEN Finlandia-palkintoehdokasteoksen, Kaksi viatonta päivää, on kustantanut Gummerus. Kirja ilmestyi tämän vuoden keväällä. Kaksi viatonta päivää  -kirjaan Jaatinen haastatteli luupuvetisen Himaharjun, lasten ja nuorten kodin, huostaanotettuja lapsia ja hedän biologisia vanhempiaan  sekä kasvattajia ja sosiaalityöntekijöitä.
Palkintoraadin perusteluissa todetaan Jaatisen kirjasta näin : ”Teos kertoo äidistä ja tyttärestä ja elämänmittaisesta haasteesta päästäen lähelle, luottaa ja säilyä järjissään. Heidi Jaatisen pitelemätön kieli tavoittaa elämänkirjon eri sävyt: se kestää synkkien päivien painon ja vangitsee vauhkot hetket, joina samea päivä kirkastuu ja maailmanpyörästä vilkutetaan pilville ja naapureille”.


Jaatinen on kirjoittanut aikaisemmin kaksi kirjaa: Ei saa katsoa aurinkoon (2010), Jono (2011).
Finlandia-palkintoehdokkaina ovat Jaatisen lisäksi Olli Jalonen, Tommi Kinnunen, Anni Kytömäki, Sirpa Kähkönen ja Jussi Valtonen. Ehdokkaista Olli Jalonen on voittanut Finlandian jo kertaalleen, vuonna 1990 romaanillaan Isäksi ja tyttäreksi. Hän on ollut ehdokkaana myös vuosina 1989 ja 2008. Sirpa Kähkösen romaani Lakanasiivet oli ehdolla 2007.
 

 

 


Takaisin

Ei kommentteja.

Jätä kommentti

Nimi
Email
Kommentti
Varmistus:
päivitä kuva klikkamalla