Keskiviikko 12.12.2018 Nimipäivät: Tuovi ja Tove
VIIKON KYSYMYS
UUTISET
BLOGIT

Kiuruvesi-lehden blogistit jakavat elämänsä kohokohdat sekä ei niin mahtavat kokemuksensa.
FACEBOOK
INSTAGRAM
@kiuruvesilehti

Kylän "näyteikkuna" remonttiin

ABC-liikenneaseman aluetta entrataan noin puolella miljoonalla eurolla, mikäli rahoituskuviot menevät läpi.
ABC-liikenneaseman aluetta entrataan noin puolella miljoonalla eurolla, mikäli rahoituskuviot menevät läpi.

03.12.2014 Tiina Kilvensalmi

HENKILÖAUTO kurvaa ABC-liikenneaseman takana olevalle ekopisteelle ohittaen pihaan parkkeeranneen täysperävaunurekan. Tulevaisuudessa henkilöautojen ei ehkä tarvitse ajaa raskaiden ajoneuvojen parkkialueella, sillä ABC-liikenneaseman piha-alueelle on suunnitteilla tehdä isoja muutostöitä. Kaikki on kiinni rahoituksesta.
   Kiinteistöyhtiö Mansikki Oy ja Kiuruveden kaupunki ovat jo tilanneet Sito Oy:ltä aluesuunnittelun, jossa on otettu huomioon myös pihan liikennemäärät. Päärakennuttajana toimii Kiinteistöyhtiö Mansikki.
  - Tavoitteena on tehdä liikenneaseman ja kiinteistön piha-alueet niin, että parannetaan asiakasliikenteen, huoltoliikenteen ja pysäköinnin sujuvuutta sekä turvallisuutta. Onhan piha myös näyteikkuna koko kylälle.     

  Senkin takia remontti olisi tärkeä, Kiinteistöyhtiö Mansikki Oy:n toimitusjohtaja Veijo Kauhanen kertoo.
   Hankkeen verolliset rakennuskustannukset nousevat yli puoleen miljoonaan euroon. Rahoitusta haetaan Pohjois-Savon liitosta. Jos rahoitusta ei myönnetä, koko hanke kaatuu.
    Rahoituskuvioiden selvitessä muutostöitä päästään tekemään aikaisintaan ensi kesänä. Suurimmat muutokset tehdään raskaiden ajoneuvojen pysäköintialueeseen. Pihaan merkitään uudet pysäköintiruudut, joihin raskaat ajoneuvot pääsevät ajamaan ilman peruuttamista ja u-käännöksiä. Piha-aluetta rauhoitetaan siirtämällä ekopiste toiseen laitaan, lähemmäs jokea.
   - Ekopistettä siirtämällä läpiajoliikennettä saadaan vähennettyä, mikä lisää turvallisuutta, kertoo Kauhanen.
Ekopiste uudistuu muutostöissä kokonaan. Nykyiset maanpäälliset säiliöt vaihdetaan maan alle laitettaviin molok-säiliöihin. Joen varteen rakennetaan myös piknik-paikka.
   Valtakadun suuntaisesti oleva asiakasparkkipaikka siirtyisi lähemmäs jokea ja tilalle tulisi bussien parkkipaikka. Alueelle tulisi myös pitkäaikaisparkki, joka palvelisi esimerkiksi muualla työskenteleviä. Tien ja pihan välistä rajaa voitaisiin pehmentää puuistutuksin.
   Kaupunki hakee rahoitusta Pohjois-Savon liiton maakuntaohjelmasta ensi vuoden alussa, kun tiedetään jääkö varoja kuluvalta ohjelmakaudelta uudelleen haettaviksi.

 






Takaisin

Ei kommentteja.

Jätä kommentti

Nimi
Email
Kommentti
Varmistus:
päivitä kuva klikkamalla