Lauantai 23.3.2019 Nimipäivät: Akseli ja Axel
VIIKON KYSYMYS
UUTISET
BLOGIT

Kiuruvesi-lehden blogistit jakavat elämänsä kohokohdat sekä ei niin mahtavat kokemuksensa.
VIERASKYNÄ
FACEBOOK
INSTAGRAM
@kiuruvesilehti

Bongaa ja kuvaa kotipihan lintuja

Ari Nordströmin kuvaama mustarastas.
Ari Nordströmin kuvaama mustarastas.

20.01.2015 Tiina Kilvensalmi

Viikonloppuna kannattaa suunnata kohti kotipihaa bongaamaan lintuja kameran kanssa. BirdLife Suomi järjestää 24.-25.1. Pihabongaus-tapahtuman. Lintuja tarkkaillaan omalla pihalla tai muulla paikalla tunnin ajan ja havainnot ilmoitetaan BirdLifelle. Lintuja kannattaa myös kuvata. Mielenkiintoisimmat kuvat julkaistaan seuraavassa Kiuruvesi-lehdessä. Lähetä kuvasi viimeistään sunnuntaina lehden toimituksen sähköpostiin.
Pihabongaus on Suomen suurin lintutapahtuma. Osallistuakseen siihen ei tarvitse olla lintuharrastaja, eikä Pihabongaus ole kilpailu. Tavoitteena on ennen kaikkea saada ihmiset tarkkailemaan talvisia kotipihan lintuja ja kiinnostumaan lähiluonnosta. Viime vuonna Pihabongauksessa 19 000 ihmistä tarkkaili lintuja. Kaikkiaan havaittiin 89 lintulajia ja yli 500 000 lintuyksilöä.
Tapahtumaviikonloppuna tehdyt havainnot voi ilmoittaa osoitteessa www.pihabongaus.fi. BirdLife julkaisee tuloksia verkkosivuillaan.
-    Osallistumalla lintutietouden keräämisen Pihabongauksessa olet mukana edistämässä lintujen suojelun puolesta tehtävää arvokasta työtä. Samalla opit tuntemaan lähiluontoasi entistäkin paremmin. Talvinen luonto tarjoilee mitä yllättävimpiä ihmeitä, sanoo tapahtuman suojelijana toimiva tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio.
Pihabongauksen tuloksista saadaan arvokasta tietoa talvisesta linnustosta ja siinä tapahtuvista muutoksista. Tähän mennessä kerätyt havainnot osoittavat selkeästi muun muassa sinitiaisen ja pikkuvarpusen rajun runsastumisen ja toisaalta varpusen taantumisen. Voimakas vuosien välinen vaihtelu on tyypillistä muun muassa pihlajanmarjoja syöville linnuille.
 

 


Takaisin

Ei kommentteja.

Jätä kommentti

Nimi
Email
Kommentti
Varmistus:
päivitä kuva klikkamalla