Maanantai 21.1.2019 Nimipäivät: Aune, Oona, Auni, Agnes ja Agneta
VIIKON KYSYMYS
UUTISET
BLOGIT

Kiuruvesi-lehden blogistit jakavat elämänsä kohokohdat sekä ei niin mahtavat kokemuksensa.
FACEBOOK
INSTAGRAM
@kiuruvesilehti

Nyt ei enää liukastella

Reijo Turunen sai liukuesteet Eija Tyyskältä, Ylä-Savon Sote -kuntayhtymä jakoi jäsenkunnissaan ilmaiseksi noin 500 liukuestettä.
Reijo Turunen sai liukuesteet Eija Tyyskältä, Ylä-Savon Sote -kuntayhtymä jakoi jäsenkunnissaan ilmaiseksi noin 500 liukuestettä.

18.03.2015 Jaana Selander

REIJO TURUNEN oN enemmän kuin tyytyväinen saadessaan liukuesteet kenkiinsä ihan ilmaiseksi kauppareissun yhteydessä. Liukuesteitä jaettiin Ylä-Savon Sote -kuntayhtymän piikkiin K-Supermarketissa viime viikolla.
 

TURUSELLA ei ole ollut aiemmin liukuesteitä, eikä hän niitä ole tarvinnut, sillä mies on mennyt eteenpäin tähän saakka kaatumatta. Mutta vara ei venettä kaada. Turunen harrastaa paljon liikuntaa, hän hiihtää ja sauvakävelee, joten riski on kuitenkin aina olemassa. Samalla reissulla Turusen naisystäväkin sai kotiinviemisiksi ”sotejarrut”.


K-SUPERMARKETISSA nähtiinkin monta iloista ilmettä, kun selvisi, että liukuesteitä jaetaan ilman hintalappua. Valikoimassa oli useampia kokoja, esteitä sovitettiin tuolilla istuen ennen luovutusta, että löytyy oikea koko.
 

YLÄ-SAVON Sote -kuntayhtymällä on ollut tänä keväänä jaossa 500 liukuestettä tasapuolisesti jäsenkunnissaan. Liukuesteillä halutaan ennaltaehkäistä kaatumisia. Liukuesteissä on pitävät teräsnastat, jotka estävät liukastumista. Liukueste kiinnitetään kengän kantaan ja suljetaan tarranauhalla.
Liukuesteitä on jaettu etupäässä ikäihmisille, myös päivystyksessä ja käsi- ja jalkaleikkauspotilaat ovat saaneet halutessaan jarrut.


SOTE-KUNTAYHTYMÄSSÄ aiotaan jatkaa jarrukampanjaa ensi syksynä ja mahdollisesti kohderyhmää laajennetaan.  Ensi hätään on jaettu kenkiin kiinnitettäviä kantapäänsuojia, sillä maahantuojalta halutut mallit oli loppuunmyyty. Tulevaisuudessa liukuesteessä on myös päkiän alla nastat.
   Hyvinvointiotteen kehittäjä Eija Tyyskä totesi liukuesteitä jakaessaan, että toivottavasti liukuesteet kannustavat liikkumaan ihmisiä myös liukkailla keleillä. Liikkuminen on tärkeää, että jaksaa ja voi hyvin.
  – Ihmiset ovat olleet hyvin iloisia, kun ovat saaneet näitä liukuesteitä. Itse kaaduin pahasti jokin aika sitten, niin, että jouduin sairauslomalle. Sen jälkeen ostin nastalenkkarit, niillä on hyvä mennä eteenpäin, kertoili Tyyskä.

 


Takaisin

Ei kommentteja.

Jätä kommentti

Nimi
Email
Kommentti
Varmistus:
päivitä kuva klikkamalla