Maanantai 21.1.2019 Nimipäivät: Aune, Oona, Auni, Agnes ja Agneta
VIIKON KYSYMYS
UUTISET
BLOGIT

Kiuruvesi-lehden blogistit jakavat elämänsä kohokohdat sekä ei niin mahtavat kokemuksensa.
FACEBOOK
INSTAGRAM
@kiuruvesilehti

Vetouistelucup käynnistyy Näläntöjärveltä

Remekselän osakaskunnan puheenjohtaja Vilho Väisänen (vas.), varapuheenjohtaja Arvi Huttunen sekä Vedenjakacup-toimikunnan jäsenet Tuomo Hakala ja Tapani Blomberg pitivät palaveria Näläntöjärven rannalla viime viikolla. Osakilpailun järjestäminen vaatii suunnittelua ja töitä sekä talkoolaisia.
Remekselän osakaskunnan puheenjohtaja Vilho Väisänen (vas.), varapuheenjohtaja Arvi Huttunen sekä Vedenjakacup-toimikunnan jäsenet Tuomo Hakala ja Tapani Blomberg pitivät palaveria Näläntöjärven rannalla viime viikolla. Osakilpailun järjestäminen vaatii suunnittelua ja töitä sekä talkoolaisia.

06.05.2015 Jaana Selander

VETOUISTELIJAT ovat jo kuumissaan, sillä veneet ovat olleet teloilla viisi kuukautta ja nyt tekisi mieli tosi toimiin. Tulevana lauantaina vetouistelijat kansoittavat Näläntöjärven, kun pitäjän pohjoispäässä käynnistyy Suomenselän Vedenjakajacupin ensimmäinen osakilpailu.

NÄLÄNTÖJÄRVEN uistelun järjestää Remekselän osakaskunta. Viime vuonna Näläntöjärvi-uisteluun osallistui 34 venekuntaa, ensi viikonloppuna järvelle odotetaan jopa 50 venekuntaa. Vetouistelijoita tulee Kiuruvedeltä ja ympäristöpitäjistä, mahdollisesti ympäri Suomea.
  Näläntöjärvi on vapautunut pari viikkoa sitten jäistä, innokkaimmat ovat vetäneet verkot ja vieneet katiskat. Näläntö on suonut jo kovasti antejaan, lähinnä haukia.
   Vedenjakacup haluttiin aloittaa Näläntöjärvestä, sillä se on matala järvi, kesällä pyydetty kala ei välttämättä enää ole maukasta. Muut osakilpailut järjestetään lämpimimpään aikaan suurilla järvillä kuten Koivujärvellä ja Pyhäjärvellä.
  Näläntöjärvi tunnetaan haukijärvenä, mutta järvestä voi irrota myös kuhaa tai taimenta. Viime vuonna Näläntöjärvellä järjestetyn Vedenjakajacuposakilpailun suurin kala painoi hieman yli 9 kiloa. Nuorten sarjassa voiton vei Viljo Honkaviita kuusikiloisella hauella.
  Suomenselän Vedenjakajacup järjestetään nyt toista kertaa. Cupiin kuuluu 7 osakilpailua. Ne käydään Kiuruvedellä, Pyhäjärvellä ja Haapajärvellä. Osakilpailut päättää lohiuistelu Pyhäjärvellä lokakuun 3. päivänä. Kaikki kilpailujärvet sijiatsevat vedenjakajan alueella, josta juontaa nimi Vedenjakajacup.
 

VEDENJAKAJACUPIN takana on Haapajärven, Pyhäjärven ja Kiuruveden vetouistelijoita, Kiuruvedeltä toimikuntaan kuuluvat Tapani Blomberg ja Tuomo Hakala, Jouko Tiitto Haapajärveltä, Seppo Ruotoistenmäki, Ilpo Karvonen ja Ari Kivelä Pyhäjärveltä.
  Osakilpailuiden järjestäjinä toimivat osakaskunnat, kylätoimikunnat, kalastuskerhot ja metsästysseurat.
Cupin tarkoitus ei ole tuottaa voittoa. Tulot jaetaan palkintoina sekä edistetään kalastusta ja kalakantojen hoitoa.
   Cup pyrkii kestävään kalatalouteen, kaikki saaliskalat menevät jatkojalostukseen, Näläntöjärvestä kalat menevät Järvifisulle.
   Tuomo Hakala sanoo, että vetouistelukisojen tarkoituksena on niin ikään tarjota alan harrastajille mahdollisuus kilpailla ja tuoda elämää kylille.
 

SUOMENSELÄN Vedenjakajacup on hyväksytty Suomen Uistelutoimikuntaan jäseneksi. SUT on eri puolilla Suomea toimivien vetouistelun cup-kilpailuorganisaatioiden yhteenliittymä ja katto-organisaatio. Toimikunta järjestää vuosittain vetouistelun SM-kisat, johon nyt Vedenjakajacupin osallistujilla on mahdollisuus nousta. SM-kilpailuun kutsutaan cupeista yhteensä 120 parasta edellisen vuoden venekuntaa ja lisäksi paras joukkue jokaisesta cupista.
 

 


Takaisin

Ei kommentteja.

Jätä kommentti

Nimi
Email
Kommentti
Varmistus:
päivitä kuva klikkamalla