Sunnuntai 20.1.2019 Nimipäivät: Henna, Henni, Henriikka, Sebastian ja Fabian
VIIKON KYSYMYS
UUTISET
BLOGIT

Kiuruvesi-lehden blogistit jakavat elämänsä kohokohdat sekä ei niin mahtavat kokemuksensa.
FACEBOOK
INSTAGRAM
@kiuruvesilehti

Ylioppilaat toiveikkaina maailmalle

Vuoden 2015 ylioppilaat saivat painaa lakkinsa päähän, kun heidät julistettiin ylioppilaiksi viime lauantaina.
Vuoden 2015 ylioppilaat saivat painaa lakkinsa päähän, kun heidät julistettiin ylioppilaiksi viime lauantaina.

03.06.2015 Anu Laitinen

49 nuorta sai nostaa valkoisen ylioppilaslakin hiuksilleen, kun heidät julistettiin ylioppilaiksi lauantaina Kiuruveden kulttuuritalossa. Juhla keräsi Kiurusalin täyteen uusien ylioppilaiden lähiomaisia, sukulaisia ja ystäviä. Juhlasta eväiksi tulevaan annettiin monia hyviä neuvoja.
Uuden ylioppilaan puheen piti muoniolainen Hanna Pulkkinen. Hän muistutti ylioppilaita siitä, että ei ole vuorta, jota voisi siirtää. On joko jatkettava matkaa tai käännyttävä pois.
- Kun muutin Kiuruvedelle, olin 16-vuotias. Olo tuntui haikealle, kun kaverit jäivät Muonioon. Kiuruvesi tuntui jopa isolta paikkakunnalta, kun täällä oli liikennevalot ja monta kauppaa, Pulkkinen kertoi puheessaan.
- Nyt neljä vuotta täällä asuneena voin sanoa, että tästä on tullut minulle kuin toinen koti. Vastaavasti mieli on haikea, kun muutan täältä pois takaisin Muonioon, hän jatkoi.
Pulkkinen muistutti, ettei ylioppilaslakki ole tullut helposti kenellekään, vaan ylioppilaskirjoitusten  eteen on tehty paljon töitä.
Lukion rehtori Arja Pentikäinen toivoi, että lukion päättävillä ylioppilailla olisi vahvat juuret ja kantavat siivet, aivan kuten joutsenilla.
- Toivomme, että teillä on oikea kuva siitä maailmasta, minne olette lähdössä, Pentikäinen sanoi.
Tuulikki Kärkkäinen piti puheen riemuylioppilaiden puolesta onnitellen uusia ylioppilaita. Hän muistutti puheessaan, kuinka tärkeässä roolissa nuoren elämää ajatellen ovat vanhemmat. Kärkkäinen kertoi kyselytutkimuksesta, jossa oli selvitetty teini-ikäisen lapsen ja vanhempien välisen suhteen merkitystä nuoren selviämiseen elämässään.


 

 


Takaisin

Ei kommentteja.

Jätä kommentti

Nimi
Email
Kommentti
Varmistus:
päivitä kuva klikkamalla