Lauantai 23.3.2019 Nimipäivät: Akseli ja Axel
VIIKON KYSYMYS
UUTISET
BLOGIT

Kiuruvesi-lehden blogistit jakavat elämänsä kohokohdat sekä ei niin mahtavat kokemuksensa.
VIERASKYNÄ
FACEBOOK
INSTAGRAM
@kiuruvesilehti

Hannakaisa Heikkisestä murteen puhumisen Suomen mestari

Hannakaisa Heikkinen ei kainostele käyttää puheessaan savon murretta.
Hannakaisa Heikkinen ei kainostele käyttää puheessaan savon murretta.

09.07.2015 Jaana Selander

KIURUVETINEN kansanedustaja Hannakaisa Heikkinen (kesk) on murteen puhumisen Suomen mestari. Hänet kruunattiin voittajaksi keskiviikkona Kajaanissa. Kilpailussa tehtävänä oli puhua neljä minuuttia omalla murteella. Heikkinen kertoi omassa osuudessaan tarinat leivän leipomisesta ja lehmien käännytyksestä. Heikkinen voitti myös savon murteen puhumisen mestaruuden keväällä Kuopiossa.
  - Tuomaristo kiitti puheeni ja murteeni elävyyttä sekä omakohtaista kerrontaa. En ollut opetellut mitään tekstiä ulkoa, vaan puhuin vapaasti tarinan 38 vuoden takaa, sanoo Heikkinen.
  Heikkinen käyttää murretta aina, kun tilanne sallii.
  - Pitää olla tilannetajua, sillä on tietysti tilanteita, joihin murre ei sovi. Mutta erityisen hyvin murre sopii esimerkiksi hoitotyöhön. Sanotaan, että sanat voivat hoitaa ja se on kyllä ihan totta. Kun olin Ruotsissa sairaanhoitajana, niin sinne aikoinaan Savosta muuttaneet vanhukset ihan heräsivät eloon, kun saivat puhua hoitajan kanssa, joka puhui heidän ominta kieltään.
  Heikkinen puhuu eduskunnassa murteella aina, kun se on mahdollista ja lupaa eduskunnan istuntosalissakin tarjota murreherkkua sopivan tilaisuuden tullen.
  Heikkinen on Rapakkojoen Rapakon tilan emäntä, hänet valittiin eduskuntaan toiselle kaudelle keväällä.

 


Takaisin

Ei kommentteja.

Jätä kommentti

Nimi
Email
Kommentti
Varmistus:
päivitä kuva klikkamalla