Lauantai 23.3.2019 Nimipäivät: Akseli ja Axel
VIIKON KYSYMYS
UUTISET
BLOGIT

Kiuruvesi-lehden blogistit jakavat elämänsä kohokohdat sekä ei niin mahtavat kokemuksensa.
VIERASKYNÄ
FACEBOOK
INSTAGRAM
@kiuruvesilehti

Viljo-messut käynnistyvät torstaina

Jussi Salonen voitti viime vuonna Maailman Vahvin Viljelijä -kisan, tänä vuonna haluaa tuplata voittonsa. Kuva: Marja Lehtola
Jussi Salonen voitti viime vuonna Maailman Vahvin Viljelijä -kisan, tänä vuonna haluaa tuplata voittonsa. Kuva: Marja Lehtola

22.07.2015 Jaana Selander

KUN Iskelmäviikko päättyi sunnuntaina, alkoi Viljo-messujen kokoaminen välittömästi Kuorevirran liikunta-alueelle.  Tänä aamuna alueelta kuuluu jo iloinen lehmien ammunta. Näytteilleasettajia Viljo-messuille tulee noin 170.
 

VILJO-MESSUJEN organisoijilla, Mikko Korvisella ja Mikko Remeksellä, sekä talkoolaisilla on pitänyt viime viikot kiirettä, kun messuja on koottu kasaan.
  Miehet odottavat kolmelle päivälle 10 000 kävijää. Viime kesänä messuvieraita oli 8 000 ja näytteilleasettajia hieman yli 200. Tänä vuonna näytteilleasettajista suurin osa on ulkoalueilla, noin 60 osastoa on jäähallissa ja nuorisotalossa.
  Tänä vuonna Viljo-messujen uutuus on Viljotar-karjanäyttely, joka tuo Kiuruveden taajaman keskelle 130 eläintä. Kuorevirran urheilukentälle on rakennettu kaksi täysin varustettua navettaa. Eläimiä pääsee ihastelemaan maksettuaan alueelle pääsylipun.
  Viljo-messut avataan virallisesti perjantaina 24.7. kello 12. Messut avaa maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtaja, maanviljelijä Jari Leppä (kesk). Messujen suojelijaksi on lupautunut kansanedustaja Hannakaisa Heikkinen (kesk).

MESSUT kestävät kolme päivää (23.–25.7.). Torstai on suunnattu ammattilaisille ja perjantaina on perhepäivä.
  Pohjois-Savon liitto ja Kiuruveden kaupunki järjestävät biotalousseminaarin torstaina. Puhujina on Savonian vararehtori Mikko Vuoristo ja professori Reijo Lappalainen Itä-Suomen yliopistosta, lisäksi alustajaksi tulee biotalousyrittäjä. Biotalous on nouseva ala Pohjois-Savossa, biotalouteen odotetaan syntyvän satoja uusia työpaikkoja.
  Perjantain ohjelmassa on muun muassa Maailman Vahvin Viljelijä -kisa. Perjantaina myös palkitaan Kiuruveden nuoret yrittäjät ja nuoret tuottajat. Palkitsemisen jälkeen puhutaan maidon tulevaisuudesta MTK:n järjestämässä seminaarissa. Puhujina ovat HK Scanin hankintajohtaja Sami-Jussi Talpila ja MTK:n maitoasiamies Ilkka Pohjamo. Keskustelemassa on myös tuottajien edustajat niin maito- kuin lihapuolelta.
  Maitoseminaarissa pohditaan maito- ja lihantuotannon tulevaisuutta Suomessa sitä taustaa vasten, kun tuottajahinta on laskenut Venäjän vientikiellon takia.
 

VILJO-MESSUT on suunnattu maa- ja metsätaloudesta sekä rakentamisesta kiinnostuneille. Vaikka ei itse olisikaan maanviljelijä, löytyy messualueelta kiinnostavaa katseltavaa muun muassa rakentamiseen liittyvillä osastoilla sekä pienkoneissa.
  Messuilla voi myös syödä, juoda kahvit letun kera ja nauttia vaikkapa lasillisen viiniä tai olutta.
Mahdollista on myös käydä lentämässä helikopterin kyydissä Kiuruveden yläpuolella. Alueella voi niin ikään tutustua radio-ohjattavaan helikopteriin joka päivä. Lauantaina mukaan tulee vielä puolustusvoimat, Kainuun prikaati esittelee omaa toimintaansa ja ekoammuntaa.

VILJO-MESSUVIERAAT tulevat pääasiassa Pohjois-Savosta, Kainuusta, Pohjois-Karjalasta, Pohjanmaalta ja Keski-Suomesta. Vieraita saadaan nyt myös Unkarista ja Ranskasta sekä Virosta.
  Järjestäjät toivovat, että messujen aikaan olisi puolipilvistä ja lämpöasteita parikymmentä.
Viljo-messut järjestetään neljännen kerran.

 


Takaisin

Ei kommentteja.

Jätä kommentti

Nimi
Email
Kommentti
Varmistus:
päivitä kuva klikkamalla