Perjantai 14.12.2018 Nimipäivät: Jouko ja Ove
VIIKON KYSYMYS
UUTISET
BLOGIT

Kiuruvesi-lehden blogistit jakavat elämänsä kohokohdat sekä ei niin mahtavat kokemuksensa.
FACEBOOK
INSTAGRAM
@kiuruvesilehti

Rauli-myrskystä Kiuruvedelle suuret vahingot

31.08.2016

RAULI-MYRSKY aiheutti Pohjois-Savon metsille 1,6 miljoonaa euron vahingot, suurimmat tuhot Ylä-Savon alueella aiheutuivat Kiuruvedelle.  Kiuruvedellä kaatui puuta lähes 5 000 kuutiometriä.
  Lauantain Rauli-myrsky aiheutti Pohjois-Savossa suurimmat tuhot Kuopion ja Sisä-Savon alueen metsissä, joissa kaatui yhteensä reilut 30 000 kuutiometriä puuta.
  – Yhteensä Pohjois-Savossa kaatui tämän hetkisen arvioni mukaan 50 000 kuutiometriä puuta.  Huomattava osa Pohjois-Savon ja koko Suomen alueella kaatuneesta puusta on niin hajallaan, että puun korjuu on kallista. Siten pelkästään metsänomistajille aiheutuneet vahingot ovat Pohjois-Savossa 1,6 miljoonaa euroa. Koko maan alueella metsien vahingot noussevat jopa viiteen miljoonaan euroon, johtava metsänhoidon asiantuntija Markku Remes Suomen Metsäkeskukselta arvioi selvitysten perusteella.

JOS vahingoittuneita kuusipuita on yli kymmenen kuutiometriä hehtaaria kohden, velvoittaa metsätuholaki poistamaan tuon määrän ylittävän osuuden hyönteistuhojen torjumiseksi. Männyllä vastaava raja-arvo on 20 kuutiometriä hehtaarilla. Hyönteistuhoriskejä on erityisen tärkeä ehkäistä kuusikoissa, joita kirjanpainajat vaivaavat jo ennestään.
  – Tuulenkaatamien puiden korjaaminen on niin vaikeaa, että osa puista jää metsiin korjaamatta. Kirjanpainajatuhojen riski on kuitenkin lisääntynyt myös Pohjois-Savossa, joten hajallaan olevien tuhojenkin korjaaminen kannattaa, Remes painottaa.
 

 


Takaisin

Ei kommentteja.

Jätä kommentti

Nimi
Email
Kommentti
Varmistus:
päivitä kuva klikkamalla