Maanantai 21.1.2019 Nimipäivät: Aune, Oona, Auni, Agnes ja Agneta
VIIKON KYSYMYS
UUTISET
BLOGIT

Kiuruvesi-lehden blogistit jakavat elämänsä kohokohdat sekä ei niin mahtavat kokemuksensa.
FACEBOOK
INSTAGRAM
@kiuruvesilehti

Vanha Säästöpankin talo myyntiin

28.09.2016 Jaana Selander

PANKINMÄKI, niin sanottu Vanha Säästöpankin talo, tulee myyntiin. Näin päätti kaupunginhallitus maanantaisessa kokouksessaan.
  Kaupungin tavoitteena on pitää omistamansa kiinteistöt mahdollisimman tehokkaassa käytössä. Pankinmäen kiinteistö on ollut vajaalla käytöllä.
  Kansalaisopisto siisrtyi kiinteistöstä Väreen tiloihin vuonna 2011 (vanha kirjasto). Vanhan SP:n tiloista on koulutoimisto vuokrannut koulumuseolle 53 neliötä ja vuoden 2014 alusta 75 neliötä.
   Muut tilat ovat väliaikaisesti entiseltä Metsäkoululta siirrettyjen kalusteiden varastotiloina. Rakennuksen kellarikerroksessa on kokoontunut satunnaisesti AAA-kerho. Nykyisille toiminnoille voidaan osoittaa kaupungin muista kiinteistöistä riittävät tilat.
  Kiinteistön huolto- ja käyttömenot ovat vuosittain 10 000 –13 000 euroa. Vuokratulot ovat 3 000 euroa. Vuokratulot eivät kata ylläpito- ja huoltokustannuksia.
  Asemakaavassa rakennus on merkitty suojeluttavaksi rakennukseksi. Pankinmäki on kulttuurihistoriallisesti, rakenteellisesti tai taajamakuvan kannalta arvokas rakennus, jonka ominaispiirteet tulee korjaustöissä säilyttää.

 


Takaisin

Ei kommentteja.

Jätä kommentti

Nimi
Email
Kommentti
Varmistus:
päivitä kuva klikkamalla