Keskiviikko 23.1.2019 Nimipäivät: Eine, Eini, Enni, Ingegerd ja Ingela
VIIKON KYSYMYS
UUTISET
BLOGIT

Kiuruvesi-lehden blogistit jakavat elämänsä kohokohdat sekä ei niin mahtavat kokemuksensa.
FACEBOOK
INSTAGRAM
@kiuruvesilehti

Mehiläispesiä tuhonneelle karhulle kaatolupa

Kuva: Ari Komulainen
Kuva: Ari Komulainen

05.10.2016

SUOMEN  riistakeskus on myöntänyt Pohjois-Savoon vahinkoperusteisen poikkeusluvan yhden karhun pyyntiin. Poikkeusluvalla voidaan metsästää mehiläisvahinkoja aiheuttanut karhu Kiuruveden kaupungissa rajatulla alueella sijaitsevilla mehiläispesillä ja niiden välittömässä läheisyydessä. Lupa on voimassa kaksi viikkoa. Vahinkoperusteisella poikkeusluvalla kaadettu karhu kuuluu valtiolle.
 

LUPA on myönnetty mehiläistarhaukselle aiheutuvien erityisen merkittävien vahinkojen estämiseksi. Syksyn aikana poikkeuksellisen pelottomasti liikkunut karhu on rikkonut alueella kymmenkunta mehiläispesää ja vahingot näyttävät jatkuvan. Vahinkoja on tapahtunut myös sähköaidoilla aidatuilla tarhoilla.
 

ITÄ-SUOMEN poliisilaitoksen luvalla on kyseistä yksilöä karkotettu useita kertoja mehiläistarhojen läheisyydestä koirien avulla. Pisin karkotusmatka oli yli 25 kilometriä, mutta lukuisista hätistely-yrityksistä huolimatta karhu on palannut mehiläispesille.
 

LUONONVARAKESKUKSEN mukaan Pohjois-Savon alueella on ennen metsästyskautta 2016 vuotta vanhempia karhuja 60-70 yksilöä ja arvioitu pentutuotto vuonna 2016 on 20 yksilöä. Karhuja liikkuu koko maakunnan alueella ja kanta on vakaa. Aiemmin tämän syksyn kannanhoidollisessa pyynnissä kaatui yksi karhu Leppävirralla ja toinen Sonkajärvellä.

 


Takaisin

Ei kommentteja.

Jätä kommentti

Nimi
Email
Kommentti
Varmistus:
päivitä kuva klikkamalla