Perjantai 27.11.2020 Nimipäivät: Hilkka, Astrid ja Estrid
VIIKON KYSYMYS
UUTISET
BLOGIT

Kiuruvesi-lehden blogistit jakavat elämänsä kohokohdat sekä ei niin mahtavat kokemuksensa.
VIERASKYNÄ
FACEBOOK
INSTAGRAM
@kiuruvesilehti

Keskustalle vaalivoitto Kiuruvedellä

Keskustan Hannakaisa Heikkinen (oik.) ja Mira Kokkonen iloitsevat vaalivoitosta, kun ennakkoäänet tulevat esiin, taustalla Kari Saastamoinen, Risto Juntunen ja Anni Kulhomäki etsii omaa äänimääräänsä. Kuva keskustan vaalikahviosta sunnuntai-iltana.
Keskustan Hannakaisa Heikkinen (oik.) ja Mira Kokkonen iloitsevat vaalivoitosta, kun ennakkoäänet tulevat esiin, taustalla Kari Saastamoinen, Risto Juntunen ja Anni Kulhomäki etsii omaa äänimääräänsä. Kuva keskustan vaalikahviosta sunnuntai-iltana.

12.04.2017 Jaana Selander

KIURUVEDEN kaupunginvaltuusto uudistui sunnuntaina käydyissä kuntavaaleissa. Kunnanvaltuustoon tuli peräti 16 uutta valtuutettua, uudelleen tuli valituksi 17 valtuutettua.

VAALIEN voittaja Kiuruvedellä oli keskusta, se sai 46,5 prosenttia (+4,4) äänistä ja 17 valtuustopaikkaa. Vasemmistoliitto kasvatti äänimääräänsä 0,8 prosenttiyksikköä (20,9 %) ja säilytti paikkamääränsä seitsemässä.
Kokoomuksen äänimäärä (19,1 %, -2,2) laski hieman edellisistä kuntavaaleista ja puolue menettikin yhden paikan.  Kokoomuksella on valtuustossa jatkossa 6 valtuutettua.
Perussuomalaiset saivat 5,7 prosenttia annetuista äänistä, siinä oli laskua -4,2 prosenttiyksikköä. Myös perussuomalaiset hävisivät yhden paikan, puolueella on valtuustossa kaksi paikkaa. Kristillisdemokraatit nosti äänimääräänsä 0,4 prosenttiyksiköllä ja säilytti yhden paikan. Puolue sai 2,7 prosenttia annetuista äänistä.

VAALIEN ääniharava oli vasemmistoliiton Rauno Pikkarainen (277), keskustan Hannakaisa Heikkinen (264) ylsi liki main samaan äänimäärään. Ensikertalainen Tommi Tikka sai 216 ääntä, Mira Kokkonen 129 ääntä, Kari Saastamoinen 122 ääntä ja ensikertalainen Pasi Hyytiäinen 108. Keskustasta meni läpi kaksi nuorta, Heli Tikkanen ja Emmi Tikkanen.

TAPPIO tuli, toteaa kokoomuksen Janne Peltola vaalituloksesta.
– Mutta näillä mennään eteenpäin. Kansa on  tahtonsa ilmaissut. Nyt keskustalla on yksinkertainen enemmistö ja asiat voidaan viedä läpi keskustan voimin niin lautakunnissa, hallituksessa kuin valtuustossakin, Peltola sanoo.
Kokoomuksen nykyisistä valtuutetuista jatkavat Janne Peltola, Sari Lappalainen ja Raimo Partanen.

PERUSSUOMALAISTEN Juha Tapaninen toteaa, että turpiin tuli, mutta elämä jatkuu.
Tapaninen jatkaa, että Vilho Ruotsalainen, kolmas paikka, oli ihan nurkan takana. Valtuustosta tippuivat pois kaikki istuvat valtuutetut: Ruotsalaisen lisäksi Tapio Saastamoinen ja Mauri Knuutinen.
Kristillisdemokraatit saivat yhden valtuutetun, Anne Huttunen vaihtui Maritta Grönforsiin.
Sosiaalidemokraatit eivät saaneet tälläkään kertaa valtuutettua.

VALTUUSTOSTA tippuivat pois kokoomuksen Anne Help, Katariina Pekkala ja Tarja Arbelius, perussuomalaisten Vilho Ruotsalainen, Tapio Saastamoinen ja Mauri Knuutinen ja kristillisdemokraattien Anne Huttunen.

KIURUVEDEN uudessa valtuustossa, joka aloittaa työskentelynsä kesäkuussa, on nyt keskustalla yksinkertainen enemmistö. Äänestysprosentti Kiuruvedellä oli 60. Se oli hieman pienempi kuin edellisissä kuntavaaleissa (60.6 %). Äänestämässä kävi 4 120 kiuruvetistä, äänestämättä jätti 2 772 henkilöä.

 

 


Takaisin

Ei kommentteja.

Jätä kommentti

Nimi
Email
Kommentti
Varmistus:
päivitä kuva klikkamalla