Tiistai 1.12.2020 Nimipäivät: Oskari ja Oskar
VIIKON KYSYMYS
UUTISET
BLOGIT

Kiuruvesi-lehden blogistit jakavat elämänsä kohokohdat sekä ei niin mahtavat kokemuksensa.
VIERASKYNÄ
FACEBOOK
INSTAGRAM
@kiuruvesilehti

Hallintosääntö vähentää varapuheenjohtajia

Kiuruveden kaupunginvaltuusto hyväksyi viimeisessä kokouksessaan uuden hallintosäännön.
Kiuruveden kaupunginvaltuusto hyväksyi viimeisessä kokouksessaan uuden hallintosäännön.

31.05.2017

KAUPUNGINVALTUUSTO hyväksyi kaupungille uuden hallintosäännön maanantaisessa kokouksessaan. Hallintosääntö astuu voimaan kesäkuun alusta. Hallintosäännössä suurin muutos on, että kaupunginhallituksessa on jatkossa enää yksi varapuheenjohtaja kahden sijaan ja valtuustossa kaksi puheenjohtajaa kolmen sijaan.  Uutta on sekin, että opetus- ja sivistyslautakunnat yhdistetään.
Kaupunginhallituksessa on edelleen kymmenen jäsentä. Kaupunginhallituksen jäsenten ja puheenjohtajien toimikausi on kaksi vuotta. Kaupunginhallituksen alaisuudessa toimii elinkeino- ja henkilöstöjaosto, joissa molemmissa on viisi jäsentä. Tarkastuslautakunnassa on viisi jäsentä. Tarkastuslautakunnan toimikausi on valtuustokausi.
  Muut lautakunnat ja jaostot: sivistyslautakunta (jäsenmäärä 11), tekninen lautakunta (9), keskusvaalilautakunta (5), yksityistiejaosto (3), rakennusvalvontajaosto (3).
  Tekninen lautakunnan jäsenmäärä vähenee yhdellä ja on jatkossa siis yhdeksän. Teknisen lautakunnan alaisuudessa toimii rakennusvalvontajaosto ja yksityistiejaosto.
  Kaupungissa toimii jatkossakin nuorisovaltuusto, vanhusneuvosto ja vammaisneuvosto, joiden kokoonpanosta, asettamisesta ja toimintaedellytyksistä päättää kaupunginhallitus. Vaikuttamistoimielimeen valitaan seitsemän jäsentä.
  Kiuruveden kaupungin uudessa hallintosäännössä säännellään kootusti kaupungin toiminnasta ja johtamisesta, joista säänneltiin aiemmin hajautetusti valtuuston työjärjestyksessä, kaupungin hallintosäännössä, opetus- ja sivistyspalvelukeskuksen johto- ja toimintasäännössä, teknisen palvelukeskuksen johtosäännössä, yleispalvelukeskuksen johtosäännössä ja kaupungin tarkastussäännössä. Uusi hallintosääntö korvaa edellä mainitut säännöt.

 


Takaisin

Ei kommentteja.

Jätä kommentti

Nimi
Email
Kommentti
Varmistus:
päivitä kuva klikkamalla