Tiistai 1.12.2020 Nimipäivät: Oskari ja Oskar
VIIKON KYSYMYS
UUTISET
BLOGIT

Kiuruvesi-lehden blogistit jakavat elämänsä kohokohdat sekä ei niin mahtavat kokemuksensa.
VIERASKYNÄ
FACEBOOK
INSTAGRAM
@kiuruvesilehti

Maailman neljänneksi nopein neuloja asuu Kiuruvedellä

Sock Maddness -kilpailun neljäs, Marjo Knuutinen, aikoo pitää hetken taukoa neulomisesta. Sylissä hänellä on kilpailuun tehtyjä sukkia. Kuva: Anu Laitinen.
Sock Maddness -kilpailun neljäs, Marjo Knuutinen, aikoo pitää hetken taukoa neulomisesta. Sylissä hänellä on kilpailuun tehtyjä sukkia. Kuva: Anu Laitinen.

14.06.2017 Anu Laitinen

NEULOMINEN saattaa aiheuttaa pähkähulluja juttuja, kuten 29 tunnin yhtäjaksoisen sukkien  kutomisen. Tällä kertaa pieni hulluus kannatti, sillä se toi Marjo Knuutiselle finaalipaikan sekä 4. sijan kansainvälisessä Sock Madness -neulomiskilpailussa. Finaali alkoi sunnuntaina kello 18.

SUKKIEN kutomisen kansainvälisen Sock Madness -kilpailun finaalissa oli yksi suomalainen ja hän on kiuruvetinen Marjo Knuutinen. Finaali alkoi sunnuntaina kello 18 Suomen aikaa. Finaalin mahdollisesta ajankohdasta Marjo sai alustavan tiedon torstaina. Tarkka finaalin alkamisajankohta ilmoitettiin kilpailijoille lauantaina.
– Tämä on osa tätä hulluutta näissä kilpailuissa. Tarkkaa alkamisajankohtaa ei tiedä, kuin tietyn aikaikkunan puitteissa. Kun saamme ohjeet sähköpostilla, niin sen jälkeen esimerkiksi semifinaalissa oli tieto, että kilpailuaika alkaa speksien saapumisesta 48 tunnin kuluessa, Marjo kertoo.
Finaalin tulos ratkesi maanantai-iltana kello 23, kun Marjo sai sukkaparinsa valmiiksi 29 tunnin yhtäjaksoisen neulomisen tuloksena. Hänen sijoitus kokonaiskilpailussa on 4. sija.
Knuutisilla jännitettiin viimeiset tunnit onko sijoitus 3. vai 4.
– Näytti pitkään siltä, että minulla oli mahdollisuus tulla kolmanneksi ja viimeisen tunnin mies seurasikin tietokoneella, että ehtiikö kukaan palauttaa ennen minua.
–  Lähdin ensisijaisesti finaaliin voittamaan itseni. Olen sen verran kilpailuhenkinen, että totta kai harmittaa, kun minulla oli mahdollisuus kolmen joukkoon.
Marjo hävisi kolmanneksi tulleelle 15-20 minuuttia. Pettymysttä lisäsi polemiikki siitä, olivatko voittosijojen työt tehty kaiken taiteen sääntöjen puitteissa.
–  Draamaa ei finaalikierrokselta puuttunut – kilpailun voittaneen ja myös kolmanneksi sijoittuneen sukat olivat tuosta varresta niin kireät, etteivät mahtuneet jalkaan eivätkä edes sukkablokkereille. Sääntöjen mukaan sukat tulee esittää joko jalassa tai blokkereilla. Tämä voittaja tekaisi pahvista ”blokkerit”, jotka olivat niin ohuet että sujahtivat sukkiin. Kolmoseksi tullut väänsi ”blokkerit” henkarista. Ja näin molempien sukat hyväksyttiin, hän kirjoitti Fb-sivuillaan.
– No, menkööt nyt hulluuden piikkiin, sillä hulluhan tämä kilpailu on. Foorumeilla on nyt älytön polemiikki, mutta samat silmukat kaikki ovat kutoneet.
Jokainen finaaliin osallistunut palkitaan jollain tavoin, mutta kolme parasta saa palkinnoksi massiivisen lankapaketin.
– Ottaen huomioon, että tämä oli ensimmäinen kerta, kun osallistuin, niin olen periaatteessa ihan tyytyväinen sijoitukseen.
 Finaalin 16 jäsenestä 7 oli usalaisia, 1 australialainen, 1 espanjalainen, 1 belgialainen, 1 alankomaalainen, 2 ruotsalaista, 2 norjalaista ja Marjo ainoana suomalaisena.

 


Takaisin

Ei kommentteja.

Jätä kommentti

Nimi
Email
Kommentti
Varmistus:
päivitä kuva klikkamalla